vragen

$name

 • De opleiding

  • Meer over deze opleiding

   Het onderwijs wordt aangeboden door middel van projecten waarin theorie gebaseerd is op beroeps contextrijke situaties uit het werkveld van de gezondheidszorg. Tijdens deze projecten ben je actief bezig met theoretische en praktijkgerichte opdrachten, die altijd aansluiten op de actuele beroepssituatie.  

   Je stroomt in het 2e of 3e leerjaar van de vierjarige opleiding in. Naast beroepsspecifieke vakken van de branches in de gezondheidszorg komen binnen de opleiding alle beroepskenmerken aan bod, zoals het omgaan met mensen die in bijzondere situaties verkeren, het uitvoeren van verpleegtechnische en BIG-handelingen, het zelfstandig oplossen van problemen en samenwerken en regie taken uitvoeren als verpleegkundige werkzaam op niveau 4.

   Ook krijg je algemene vakken die belangrijk zijn ter ondersteuning van  je toekomstige beroep. Denk hierbij aan de  vakken Nederlands, Rekenen, Engels en Loopbaan & Burgerschap.

   Bij aanvang van deze verkorte route kies je een volgende vier profieldelen (brancheverbijzonderingen)

   • Ziekenhuizen
   • Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg
   • Gehandicaptenzorg
   • Geestelijke gezondheidszorg.

   Opbouw van de opleiding

   Tijdens de opleiding krijg je theorielessen, oefen je regelmatig in het skills lab op school en wordt er gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast werk je in de instelling aan de  stageopdrachten .

   De opleiding wordt afgesloten met examenopdrachten die je in de praktijk uitvoert.

   Keuzedelen

    Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen. En dat is leuk! Vanuit je opleiding krijg je keuzedelen aangeboden waaruit je een keuze kunt maken. Dat kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Soms kunnen de keuzedelen ervoor zorgen dat je vrijstellingen krijgt in je vervolgopleiding.

   Keuzedelen, die je met een voldoende afgerond hebt, komen op je diploma te staan. Met je diploma in de hand kun je aan je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt.

   Als afgestudeerd verpleegkundige ben je gekwalificeerd om in diverse branches van de verpleging & verzorging te werken. Verpleegkundige is een beschermende beroepstitel. Als afgestudeerd verpleegkundige word je geregistreerd in het BIG-register.

   Persoonskenmerken

   • Je kunt goed met mensen omgaan en je vindt het leuk om hen te verzorgen of te verplegen
   • je kunt je goed inleven in patiënten en je behandelt hen met respect
   • Je kunt goed plannen en nauwkeurig werken
   • je bent stressbestendig en je kunt goed met werkdruk omgaan
   • je durft verantwoording te dragen
   • Je vindt het fijn om niet elke dag van 9 tot 5 te werken. Je beseft dat werken in de gezondheidszorg betekent dat je ook ’s avonds en ’s nachts moet werken.

   Je houdt je aan de beroepscode, normen en waarden, de visie en de richtlijnen van de instelling waar je werkt.

   beeld bij vp studenten aan bed

  • Beroepen

   • Verpleegkundige
  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bbl-opleiding. Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan heb je per week drie of vier dagen praktijk, plus een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is er ook een bol-variant. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat kan gemiddeld ongeveer vier dagen per week zijn en één dag per week stage, of je loopt een een blokstage, waarbij je dus een hele periode lang alleen maar stage hebt.

  • Leer- en stagebedrijven

   Door nauw samen te werken met onze partners zorgen wij ervoor dat de opleidingen zich blijven ontwikkelen. Samen zorgen wij ervoor dat de opleiding steeds meer aansluit op de praktijk.
  • Opleidingskosten

   De kosten van de opleiding worden in veel gevallen door je werkgever vergoed. Dit hoor je tijdens het sollicitatiegesprek.

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Je kunt met een niveau 4-opleiding starten als je...

   • in het bezit bent van onderstaande bewijzen of diploma's.
   • bent aangenomen bij een zorginstelling die geaccrediteerd is voor het opleiden van de MBO Verpleegkundige.

   In overleg

   • worden diploma’s van nauw verwante opleidingen in de gezondheidszorg per individu beoordeeld op toelaatbaarheid van de opleiding.
   • met de werkgever behoren intakegesprekken/testen tot de mogelijkheden.

   Aanbevolen

   Gezien de studiebelasting die bij deze opleiding hoort, bevelen wij een diploma vmbo theoretische leerweg aan als minimale vooropleiding.

   Niet iedere stage-instelling (bpv) vraagt een VOG, maar steeds meer wel. Zonder VOG is het heel moeilijk om een stageplaats te vinden.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.
 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven. Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.
  • Laurens is de grootste aanbieder van wonen, diensten en zorg in Rotterdam en omstreken
  • Het Erasmus MC is op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend centrum voor patiëntenzorg, kennisoverdracht en kennisontwikkeling
  • Aafje: specialist in ouderenzorg

  • Frankelandgroep, Centrum voor wonen, zorg en welzijn
  • Stichting Humanitas: een uitgebreid aanbod producten en diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en dienstverlening in de regio Rotterdam
 • Na je diploma

  Na het halen van je diploma ga je werken in de zorginstelling waar je bent aangenomen. Je kunt je ontwikkelen door aanvullende cursussen en opleidingen te volgen. Ook kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Verpleegkundige niveau 5. Dit kan alleen als je toestemming hebt van je werkgever.
  • Het beroep

   Als je als mbo Verpleegkundige aan het werk gaat, ben jij degene die voor de patiënten zorgt.
   Naast het geven van voorlichting, verstrek je ook op tijd medicatie of injecties, breng je een infuus of katheter in, verzorg je wonden of was je een patiënt als zij dit zelf niet kunnen.

   Bij een opname voelen patiënten zich vaak angstig of ongemakkelijk. Door een praatje te maken en goed te luisteren kun jij ervoor zorgen dat zij zich meer op hun gemak voelen. Maar dat is niet alles.

   Op de werkvloer gaat het er vaak hectisch aan toe. Patiënten vragen je hulp, artsen of collega's vragen om assistentie, familieleden komen op bezoek en willen je iets vragen. In al die drukte ben jij helemaal op je plek en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Hoe dynamisch wil je het hebben.

   Toekomstige werkplekken

   Je gaat werken in het ziekenhuis, een verpleeg- of verzorgingshuis, de thuiszorg of in de gehandicapten- of geestelijke gezondheidszorg.

   Maar de gezondheidszorg ontwikkelt zich snel, cliënten zullen langer thuis blijven wonen, verblijven korter in een ziekenhuis en in de geestelijke gezondheidszorg worden de meeste cliënten in hun eigen omgeving begeleid. Dit betekent dat er ook van jou wordt verwacht dat je je vakdeskundigheid blijft ontwikkelen. En dat je in de toekomst ook steeds meer gebruik zal gaan maken van de technische- en ict-ontwikkelingen, zoals e-health.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infodagen

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • De keuze van Menno

  'Dat ik verpleegkunde zou gaan studeren, stond eigenlijk al vast sinds mijn geboorte. Mijn moeder is verpleegkundige en haar verhalen aan de keukentafel waren altijd de mooiste. Ik wil voorkomen dat mensen sterven. Als ambulancebroeder op de motor. Iets waar ik na deze opleiding nog niet voor ben opgeleid. Maar dankzij de stages hier leer ik vast al wel omgaan met allerlei verschillende patiënten. Een mooie bonus dus'.

Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.