vragen

$name

 • De opleiding

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal

   Tijdens de opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality Internationaal maak je kennis met de onderdelen van het recreatievak. Je ontwikkelt je tot een professionele allrounder en kan straks aan de slag bij allerlei recreatiebedrijven. De mbo-opleiding is een verkorte voltijdopleiding, je krijgt 2,5 jaar les en praktijk op niveau 4.

   Leerjaar 1
   Het eerste jaar draait om de basis. Je krijgt branchevakken als Hospitality, Entertainment en Internationaal, en algemene vakken zoals Economie, Rekenen en Engels, Frans en Duits of Spaans. Leren doe je natuurlijk niet alleen in de klas. Elke week vindt er een andere praktijkdag plaats waar jij alles over het toerisme ontdekt. In de zomer helpen wij je aan een stage op een van de 500+ recreatiebedrijven van VacanSoleil in 16 Europese landen.

   Leerjaar 2
   In leerjaar 2 kies je aan het eind van het jaar een specialisatie en maak je kennis met leidinggevende taken. Naast de algemene vakken krijg je dan verdiepende Front Office of Entertainment lessen. Ook dit jaar loop je stage, gericht op de specialisatie die je hebt gekozen.

   Leerjaar 3
   In het derde jaar ga je jezelf verder ontwikkelen op het gebied van Front Office of Entertainment en leidinggeven. Hoe leid je een team en hoe motiveer je een team? Dit jaar leer je hoe je deze vaardigheden in kunt zetten in de praktijk. Je gaat werken aan praktijkgerichte projecten en ook tijdens praktijkdagen neem je regelmatig de leiding. Dit jaar loop je geen stage, je studeert namelijk al af in maart! Dit geeft je een voorsprong op andere toerismestudenten. Werkgevers zitten in die tijd namelijk te springen om jou!

   Stage
   Tijdens je 1e en 2e schooljaar ga je een aantal maanden op stage om praktijkervaring op te doen. Deze stageplek hoef je niet zelf te regelen. Door de samenwerking van VacanSoleil met 500 vakantieparken in 16 Europese landen ben je verzekerd van een toffe stage!

   Persoonskenmerken
   Je hebt altijd contact met klanten of gasten. Het is daarom belangrijk dat je bent representatief bent, communicatief sterk, klant- en gastvriendelijk, flexibel, sociaal en geïnteresseerd in de wensen van de klant of gast. Daarnaast ben je commercieel ingesteld en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je houdt van aanpakken en je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit. Ook is het belangrijk dat je het leuk vindt om vreemde talen te leren én je staat te popelen om je spreekvaardigheid van die talen te vergroten.
  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

   Om het beste uit jezelf en jouw stage te halen ben je ook actief in de maanden juli en augustus. Dit is het hoogseizoen, dé periode waarin je het meeste leert. Dan draait het recreatiebedrijf op volle toeren, zijn alle voorzieningen open en ontmoet je dagelijks andere gasten. Dit betekent wel dat jouw eigen vakantie op een ander moment plaatsvindt. In samenwerking met European Leisure Jobs wordt er voor jou een passend stagebedrijf gezocht.
  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Toelatingseisen

    Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

    • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding;
    • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de extra vooropleidingseisen van deze opleiding;
    • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Om je aan te kunnen melden voor één van de opleidingen moet je in het bezit zijn van een:
   • VMBO-diploma K, GL of T
   • MBO-diploma op Niveau 2
   • Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO of VWO
   Daarnaast:
   • Heb je minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook voor één of meerdere andere moderne vreemde talen in je pakket.
   • Ben je bereid om stage te lopen in de periode april tot en met september.
   Na je aanmelding volgt een selectieprocedure door Vacansoleil. Mocht je niet kunnen voldoen aan de aanvullende eisen dan is het mogelijk om te starten aan de reguliere opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality, mits je natuurlijk de juiste vooropleiding hebt.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Beroepen

   Als jij je diploma hebt behaald gaat er een wereld vol kansen voor je open. Dankzij al die vers verworven kennis én de ervaringen die je hebt opgedaan, ben je klaar voor een baan in de recreatiebranche. Dankzij uitgebreide praktijkervaring heb je meteen een brede basis én een stevig cv. Zo ben je op tal van fronten inzetbaar: bij de receptie, in de animatie of in de horeca en voor vele andere functies. Tijdens de verschillende stageperiodes heb je zóveel ervaring opgedaan dat zelfstandig werken voor jou heel natuurlijk is. De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze opleiding zorgen er natuurlijk ook voor dat je ook een aantrekkelijke kandidaat bent voor functies in vele andere branches. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden! Maar je kunt natuurlijk óók doorstuderen.


   Je diploma in maart, aan het werk in april
   Bij de Vacansoleil opleiding studeer je het 3e jaar af in maart. Dat is extra mooi omdat veel recreatiebedrijven in deze periode staan te springen om personeel. Het hoogseizoen is in aantocht. In deze tijd van het jaar zijn er volop vacatures voor verschillende recreatiefuncties. Tijdelijke seizoensbanen én vaste banen. Een ideale kans om direct op zoek te gaan naar een leuke job.

   Baanbemiddeling
   European Leisure Jobs werft en selecteert voor Vacansoleil Camping Holidays jaarlijks ruim 1200 medewerker voor verschillende animatie-, receptie- en horecafuncties. Zij helpen je graag op weg naar een leuke stage of baan bij één van de ruim 500 partners in Europese landen. Zo is het mogelijk om in het laatste jaar van je opleiding deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. We kijken samen welke functies en recreatiebedrijven het beste ‘matchen’ met jouw kwaliteiten en ambities. Zijn er interessante vacatures? Dan stellen we je graag voor aan onze partners.
   Daarnaast gaan steeds meer studenten na hun studie aan de slag bij Vacansoleil Camping Holidays zelf. Er zijn regelmatig instroommogelijkheden. Elk jaar worden veel vacatures op de campings en op het hoofdkantoor in Eindhoven succesvol ingevuld door afgestudeerden van de Vacansoleil Leisure Academy. Vacansoleil kijkt graag of er voor jou een passende functie beschikbaar is. Veel oud-studenten gingen je voor!
  • Vervolgopleiding

   Met je mbo-4-diploma kun je gemakkelijk doorstromen naar diverse opleidingen. De keuze uit scholen en opleidingen lijkt eindeloos. Studenten van de Vacansoleil Leisure Academy stromen vaak door naar een hbo-opleiding in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Evenementmanagement, Sports & Leisure en diverse andere opleidingen.  
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • OPEN DAG 😀 KOM JE OOK
  OP 10 MAART?
  Schrijf je in voor de Open dag!
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.