vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25351
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Travel & Leisure

Vacansoleil Leidinggevende leisure & hospitality

Reizen, ontdekken, mensen ontmoeten en lekker bezig zijn. Is stilzitten niet jouw specialiteit? Dan is de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality van Zadkine en de Vacansoleil Leisure Academy voor jou de perfecte studie!

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality Internationaal maak je kennis met de onderdelen van het recreatievak. Je ontwikkelt je tot een professionele allrounder en kan straks aan de slag bij allerlei recreatiebedrijven. Gastgericht en dienstverlenend werken staan centraal, want in de recreatie is contact met (internationale) gasten heel belangrijk.

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding Leidinggevende leisure & hospitality internationaal

   Tijdens de opleiding Leidinggevende leisure & hospitality Internationaal maak je kennis met de onderdelen van het recreatievak. Je ontwikkelt je tot een professionele allrounder en kan straks aan de slag bij allerlei recreatiebedrijven. Gastgericht en dienstverlenend werken staan centraal, want in de recreatie is contact met (internationale) gasten heel belangrijk.

   In het eerste leerjaar staan alle facetten van het werken in de recreatiewereld centraal. Zo ontdek je wat er allemaal komt kijken bij het draaien van een recreatiebedrijf. Op school krijg je vakken als Toerisme, Animatie, Recreatie en Internationaal. Daarnaast loop je een allround stage bij een recreatiebedrijf in binnen- of buitenland. Van receptie, animatie en horeca, tot winkel, terrein en het zwembad: je leert alle ins en outs over deze werkgebieden. Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten en verkent je grenzen, zodat je in de toekomst weloverwogen keuzes kunt maken. Je stageperiode is een onvergetelijke en bijzonder leerzame periode van je opleiding. Een periode waarin je ook je talenkennis zal verbeteren.

   In het tweede leerjaar kun je, naast de algemene vakken, kiezen voor één van de twee verdiepingen in het studieprogramma: receptie of animatie. Middels speciale vakken én een gerichte stage in receptie of animatie, verdiep je je kennis op het gebied van jouw voorkeur.

   Verdieping animatie
   Tijdens de animatieverdieping leer je nóg meer over het organiseren en begeleiden van sport-en spelactiviteiten, animatieprogramma’s, shows en andere vormen van entertainment in de recreatiebranche. Je leert over verschillende doelgroepen, want jouw toekomstige publiek is heel divers: jonge kinderen, tieners, volwassenen en ouderen.

   Verdieping receptie
   Kies je voor de verdieping receptie dan leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig receptiemedewerker aan de slag te gaan. Je leert de specifieke receptievaardigheden zoals in- en uitchecken, klachtenafhandeling, verstrekken van toeristische informatie en telefoontechnieken.

   Leerjaar 3 rond je af in maart. Dit betekent dat je je diploma ontvangt op het moment dat recreatiebedrijven staan te springen om goede medewerkers. Zo kun je na je opleiding meteen aan de slag!
   Persoonskenmerken

   In de beroepen waarvoor wij opleiden, heb je altijd contact met klanten of gasten. Je bent representatief, communicatief sterk, klant- en gastvriendelijk en je bent geïnteresseerd in de wensen van de klant of gast. Daarnaast ben je commercieel ingesteld en kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent een doorzetter, ook als het even tegen zit.

  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

   Om het beste uit jezelf en jouw stage te halen ben je ook actief in de maanden juli en augustus. Dit is het hoogseizoen, dé periode waarin je het meeste leert. Dan draait het recreatiebedrijf op volle toeren, zijn alle voorzieningen open en ontmoet je dagelijks andere gasten. Dit betekent wel dat jouw eigen vakantie op een ander moment plaatsvindt. In samenwerking met European Leisure Jobs wordt er voor jou een passend stagebedrijf gezocht.
  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Toelatingseisen

    Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

    • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding;
    • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de extra vooropleidingseisen van deze opleiding;
    • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen. Om toegelaten te worden ben je in het bezit van een van onderstaande diploma's/bewijzen:

   • Diploma vmbo kader, gemengde of theoretische leerweg met minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket
   • Mbo-diploma niveau 2 met minimaal een voldoende voor Engels en bij voorkeur ook één of meer andere moderne vreemde talen in je pakket of;
   • Overgangsbewijs naar havo 4 of vwo 4 met een voldoende voor Engels en minimaal een voldoende voor een andere moderne vreemde taal.

    

   Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om vreemde talen te leren, én dat je staat te popelen om je spreekvaardigheid van die talen te vergroten. Je bent vriendelijk, behulpzaam, collegiaal, creatief, sociaal, zelfstandig, flexibel, servicegericht, gastvrij, leergierig en communicatief sterk. Bovendien weet je van aanpakken. Lef, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen staan met grote letters in jouw woordenboek.

    

   Na je aanmelding volgt een selectieprocedure door Vacansoleil. Mocht je niet kunnen voldoen aan de aanvullende eisen dan kan je starten aan de reguliere opleiding Leidinggevende Leisure & Hospitality, mits je natuurlijk de juiste vooropleiding hebt.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.927956599999987,4.4773594999999986)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Beroepen

   Als jij je diploma hebt behaald gaat er een wereld vol kansen voor je open. Dankzij al die vers verworven kennis én de ervaringen die je hebt opgedaan, ben je klaar voor een baan in de recreatiebranche. Dankzij uitgebreide praktijkervaring heb je meteen een brede basis én een stevig cv. Zo ben je op tal van fronten inzetbaar: bij de receptie, in de animatie of in de horeca en voor vele andere functies. Tijdens de verschillende stageperiodes heb je zóveel ervaring opgedaan dat zelfstandig werken voor jou heel natuurlijk is. De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze opleiding zorgen er natuurlijk ook voor dat je ook een aantrekkelijke kandidaat bent voor functies in vele andere branches. Kortom, jij hebt de wereld wat te bieden! Maar je kunt natuurlijk óók doorstuderen.


   Je diploma in maart, aan het werk in april
   Bij de Vacansoleil opleiding studeer je het 3e jaar af in maart. Dat is extra mooi omdat veel recreatiebedrijven in deze periode staan te springen om personeel. Het hoogseizoen is in aantocht. In deze tijd van het jaar zijn er volop vacatures voor verschillende recreatiefuncties. Tijdelijke seizoensbanen én vaste banen. Een ideale kans om direct op zoek te gaan naar een leuke job.

   Baanbemiddeling
   European Leisure Jobs werft en selecteert voor Vacansoleil Camping Holidays jaarlijks ruim 1200 medewerker voor verschillende animatie-, receptie- en horecafuncties. Zij helpen je graag op weg naar een leuke stage of baan bij één van de ruim 500 partners in Europese landen. Zo is het mogelijk om in het laatste jaar van je opleiding deel te nemen aan de sollicitatieprocedure. We kijken samen welke functies en recreatiebedrijven het beste ‘matchen’ met jouw kwaliteiten en ambities. Zijn er interessante vacatures? Dan stellen we je graag voor aan onze partners.
   Daarnaast gaan steeds meer studenten na hun studie aan de slag bij Vacansoleil Camping Holidays zelf. Er zijn regelmatig instroommogelijkheden. Elk jaar worden veel vacatures op de campings en op het hoofdkantoor in Eindhoven succesvol ingevuld door afgestudeerden van de Vacansoleil Leisure Academy. Vacansoleil kijkt graag of er voor jou een passende functie beschikbaar is. Veel oud-studenten gingen je voor!
  • Vervolgopleiding

   Met je mbo-4-diploma kun je gemakkelijk doorstromen naar diverse opleidingen. De keuze uit scholen en opleidingen lijkt eindeloos. Studenten van de Vacansoleil Leisure Academy stromen vaak door naar een hbo-opleiding in de richtingen Toerisme en Management, Toerisme en Vrijetijdsmanagement, Evenementmanagement, Sports & Leisure en diverse andere opleidingen.  
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25351
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.