vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25148
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Marketing, Communicatie & Events

Medewerker marketing & communicatie

Als medewerker marketing en communicatie ben je medeverantwoordelijk voor het behalen van de commerciële doelstellingen van een organisatie. Jij werkt op een enthousiaste en flexibele manier samen met klanten en collega’s. Het op een creatieve manier behalen van een resultaat vind je erg leuk.

 • De opleiding

  In 3 jaar leer je alles wat je moet weten voor dit afwisselende beroep. Je leert bijvoorbeeld hoe je voorlichting geeft, teksten redigeert en promotiemateriaal ontwikkelt. Heb je een brede interesse? Ben je nieuwsgierig? Vind je het leuk om samen te werken? Ben je creatief? Plan en organiseer jij graag en ben je niet bang om (jezelf) te presenteren? Dan is dit misschien de opleiding voor jou.

  Mbo Marketing en communicatie

  • Meer over deze opleiding

   Met deze opleiding word je getraind om te gaan werken als medewerker marketing & communicatie. Je leert hoe je het management kunt ondersteunen bij de marketing en de interne en externe communicatie van een organisatie. Diverse aspecten van het vakgebied komen aan bod.

   Je leert onder andere:

   • Een product of dienst zo goed mogelijk in de markt te zetten
   • Te onderzoeken waarom het ene merk beter verkoopt dan het andere merk
   • Hoe je een succesvolle (online) campagne ontwikkelt en uitvoert, waarbij het schrijven van wervende teksten, samen met de vormgeving centraal staat.

   Tijdens je hele opleiding staat het beroep centraal. Doordat je werkt aan praktijkopdrachten en beroepsgerichte projecten, ontwikkel je alle competenties die je nodig hebt voor dit beroep.

   Mbo Marketing en communicatie

   Vakken
   De volgende vakken vormen een belangrijk onderdeel van het studieprogramma:

   • Conceptontwikkeling
   • Diverse modules online marketing
   • Diverse projecten individueel en in groepsverband
   • Projectmanagement
   • Marketing
   • Communicatie
   • Diverse praktijkopdrachten met opdrachtgevers uit het bedrijfsleven

   Daarnaast ontwikkel je je commerciële vaardigheden, zoals zakelijke communicatie in het Nederlands en Engels. Ook krijg je een 2e moderne vreemde taal: Duits.

   Wat verwachten wij van studenten?
   Ben je student Medewerker marketing & communicatie, dan verwachten wij dat je in ieder geval met enthousiasme en een open houding start met alle modules en projecten. Belangrijke kenmerken en competenties van een goede medewerker marketing en communicatie zijn onder andere: proactief, flexibel, creatief, dienstverlenend ingesteld, brede interesse, graag dingen willen onderzoeken, gedreven, resultaatgericht, goed planmatig werken en communicatief vaardig. We begrijpen dat je deze opleiding volgt om deze dingen te leren, maar het is wel belangrijk dat je vooraf weet wat belangrijke competenties zijn waar je aan gaat werken.

   Opbouw van een schooljaar
   Een schooljaar bestaat uit 4 periodes, waarbij we iedere periode afsluiten met een FINAL-week. In deze week sluit je alle modules af met een toets, presentatie, projectplan of een pitch voor een opdrachtgever. Ook geef je iedere afsluitingsweek een presentatie aan je studieloopbaanbegeleider en een aantal andere docenten van de opleiding, waarbij je terugblikt op de afgelopen periode en vooruit kijkt naar de komende periode, dit is individueel.

   Naast het afsluiten van de modules, organiseren we ook diverse excursies, gastcolleges en andere uitjes in de afsluitingsweek. Jij als student zal bijvoorbeeld ook een grote rol spelen in de organisatie hiervan.

   Stage
   Ongeveer een derde van de opleiding bestaat uit stage, waarbij je gedurende een aantal maanden kennismaakt met het beroep in de praktijk. Het leuke aan onze opleiding is dat je binnen heel veel verschillende branches en organisaties aan de slag kunt. Je kunt dus echt goed kijken naar wat bij je past en waar je interesses liggen. Iedere organisatie besteedt namelijk aandacht aan marketing en communicatie. Qua werkzaamheden kun je bijvoorbeeld denken aan: het ontwikkelen van een social media strategie en het bijhouden van de social media, het bijhouden en updaten van de website, het organiseren van evenementen en productintroducties, het schrijven van diverse wervende teksten, het analyseren van de wensen en behoeften van de klant,  het ontwikkelen van passende acties en het gericht onderzoek doen naar een doelgroep of specifieke branche. 

   Maatwerk
   De opleiding Medewerker marketing & communicatie duurt 3 jaar. Denk jij dat je ervoor in aanmerking komt om de opleiding versneld te doen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Om deze opleiding met succes te kunnen volgen, adviseren we, dat je in het bezit bent van:

   • Een vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg: in de sector economie.
   • Een diploma in de sector techniek, zorg, welzijn of landbouw met wiskunde, economie of een 2e moderne vreemde taal in je vmbo-vakkenpakket.

   Om deze opleiding met succes te kunnen volgen, is het verder belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en een commerciële instelling.

 • For young professionals

  Met jouw ambitie om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven biedt het Zadkine Business College jou de beste start. Onze opleidingen zijn sterk verbonden met de echte praktijk. Naast het opdoen van een flinke dosis kennis over je vak, kom je tijdens je studie volop in contact met bedrijven. Gecombineerd met de juiste begeleiding en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, stimuleren we je om het maximale uit jezelf te halen. Zo stap jij straks zelfverzekerd als young professional het Nederlandse of internationale bedrijfsleven binnen.

  Lees verder over het Zadkine Business College.

  Zadkine Business College 

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen. Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Na het afronden van deze opleiding heb je zelf grote invloed op hoe jouw toekomstige baan eruit ziet, want marketing en communicatie vind je eigenlijk bij iedere organisatie terug. Tijdens de opleiding leer je jezelf en het vak goed kennen, waarmee je aan het einde van de opleiding een goed beeld hebt van jouw ideale werkomgeving.  

   Met het diploma Medewerker marketing & communicatie (niveau 4) kun je als marketing- of communicatiemedewerker aan de slag of je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Mbo Marketing en communicatie 

   Het beroep medewerker marketing en communicatie
   Je kunt aan de slag binnen heel veel verschillende branches en organisaties: profit, non-profit, overheid, event-, music & entertainmentbranche, financiële sector, sport of beauty. Je voert bijvoorbeeld werkzaamheden uit, zoals:  

   • het ontwikkelen van een social media strategie
   • het bijhouden van de social media
   • het bijhouden en updaten van de website
   • het organiseren van evenementen en productintroducties
   • bedenken van reclamecampagne
   • bedenken en uitvoeren van marktonderzoek
   • het houden van presentaties

   Past dit beroep bij jou?

   Je bent proactief, flexibel en creatief. Ook ben je dienstverlenend ingesteld, heb je een brede interesse en wil je graag dingen onderzoeken. Daarnaast ben je gedreven en resultaatgericht, kun je goed planmatig werken en ben je communicatief vaardig. Herken jij jezelf hierin? Dan vind je dit beroep vast interessant.

    

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo
   Je kunt er ook voor kiezen om door te stromen naar een hbo-opleiding, zoals:

   • Commerciële Economie
   • Media en Entertainment Management
   • International Business and Languages  
   • Communication & Multimedia Design
   • Leisure
   • Sportmarketing en Sportmanagement
   • Communicatie
   • Journalistiek
   • Management Economie & Recht
   • Bedrijfseconomie

   Ook kun je een Associate degree (Ad) behalen op de Rotterdam Academy (2-jarige opleiding op hbo-niveau). Zie www.rotterdamacademy.nl.

   Doorstuderen na je mbo? Overweeg het doorstroomprogramma mbo-hbo!
   Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam.

   Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘studeren in het hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

   Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan hier voor meer info.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • OPEN DAG 😀 KOM JE OOK
  OP 10 MAART?
  Schrijf je in voor de Open dag!
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  • Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact op met Zadkine. We zijn van dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 17:00 en op vrijdag van 10:00 tot 12:00.telefonisch bereikbaar op 088 945 38 88. We helpen je graag verder!
   (Studiekeuzecentrum - Benthemplein 15)

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25148
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.