vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25072
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Juwelier

Juwelier (ondernemer)

Als juwelier van de toekomst ben je een veelzijdig ondernemer, die vakmanschap en branchekennis goed weet te combineren met de eigen commerciële instelling. Je bent trendgevoelig en vindt het leuk om met mensen om te gaan. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor kwaliteit en service en beschikt over een ruime vakkennis op het gebied van goud, zilver, edelstenen en uurwerken.

 • De opleiding

  Als juwelier van de toekomst ben je een veelzijdig ondernemer, die vakmanschap en branchekennis goed weet te combineren met de eigen commerciële instelling. Je bent trendgevoelig en vindt het leuk om met mensen om te gaan. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor kwaliteit en service en beschikt over een ruime vakkennis op het gebied van goud, zilver, edelstenen en uurwerken.

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding is een brede commerciële opleiding. Je start met een oriëntatie op het vak en de branche, daarna ga je jezelf specialiseren. De meeste lessen worden in thema’s aangeboden. Denk hierbij aan branding, sales, retail en management. In de verschillende vakken komen deze thema’s zowel praktisch als theoretisch aan bod. Dit geldt ook voor de excursies en gastlessen. Naast de algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen krijg je de vakken verkooptraining, presentatie-technieken, ondernemersvaardigheden, practicumgoudsmeden en uurwerktechniek.

   Belangrijke vakken tijdens je opleiding zijn onder meer artikelkennis, edelsteenkunde, verkoopkunde, brancheoriëntatie en winkelpresentatie. De vakken worden zoveel mogelijk in thema's aangeboden, waardoor de samenhang van de vakken aan de praktijk van een juweliersbedrijf wordt gekoppeld. Binnen je opleiding behaal je een internationaal erkend edelsteendiploma (DGI).

   Verder leer je edelstenen en juwelen op de juiste waarde te schatten en laat je door middel van een ondernemersplan zien dat je klaar bent om zelfstandig een juwelierszaak te runnen. Goede contactuele eigenschappen, een commerciële instelling en taalvaardigheid vormen de basis van een succesvol ondernemer in het midden- en kleinbedrijf.

   Als juwelier beschik je bovendien over een parate kennis van artikelen die in de juwelierswinkel worden verkocht. Deze artikelkennis leer je voor een belangrijk deel door zelf praktische vaardigheden op te doen in goudsmeden, uurwerkmaken, graveren en edelsteenonderzoek. Ook krijg je Verkooptraining, een echt praktijkvak. Zo leer je in de 'winkel' van Vakschool Schoonhoven een goed verkoopgesprek te voeren (ook in het Engels en Duits). Bij dit vak is de eerste aandacht op de juwelier als juwelenverkoper/verkoopster gericht. Je leert alles over presentatietechnieken en de juiste houding tijdens contacten met klanten. Het spreekt vanzelf dat begrippen als marketing- en logistiek management, organisatie, in- en verkoopbeleid, beveiliging, verzekering en communicatie sterk juweliersbranchegericht zijn.

   In het tweede jaar ga je tenminste één dag in de week op stage. In het derde jaar ben je het grootste gedeelte van het jaar op stage.
  • Keuzedelen

   Aan het eind van het 1e jaar specialiseer je jezelf door het kiezen van twee keuzedelen voor jaar twee: verdieping Edelsteenkunde (Europees erkend diploma, FEEG), Stijlleer en waardebepaling, Doorstroom HBO, International business of Duits.
  • Het verschil tussen bol en bbl

   Bij veel opleidingen heb je de keuze tussen twee leerwegen, bol of bbl. Wil je vooral op school lessen volgen en praktijkervaring opdoen via stages, dan kies je voor de beroepsopleidende leerweg (bol). Wil je juist veel praktijkervaring opdoen in een bedrijf en maar één of twee dagen per week naar school, dan is de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) je op het lijf geschreven. Bij Zadkine haal je het beste uit jezelf!

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een bol-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

   Gereedschap
   Voor deze opleiding heb je gespecialiseerd gereedschap nodig. Vakschool Schoonhoven werkt nauw samen met gereedschapsleverancier Bijou Moderne. Bestel je hier het gereedschap dan ben je verzekerd van het juiste pakket tegen een scherpe prijs. 

   Op kamers
   Onze studenten komen uit het gehele land. De meeste zullen dus zelfstandig moeten wonen. In eerste instantie dien je zelf stappen te ondernemen om een geschikte kamer te vinden. Voor specifieke informatie kun je kijken op onze pagina op kamers

    

  • Leer- en stagebedrijven

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   De verplichte intake-activiteiten bestaan uit een Intaketoets, een motivatie-interessescan, een praktijkopdracht en een afrondend gesprek.

   Vooropleidingseisen:
   -vmbo kader
   -vmbo tl
   -vmbo gemengde leerwerg
   -mbo 2
   -havo 4

   Na het basisjaar is er de keuze voor Niveau 3 of Niveau 4.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Mr. Kesperstraat 10
  Mr. Kesperstraat 10, 2871 GS, Schoonhoven (51.9503502,4.8465585)
  • Mr. Kesperstraat 10

   Mr. Kesperstraat 10
   2871 GS Schoonhoven
   T (088) 945 28 88

   Dit is de hoofdlocatie

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Ace Jewelers is voorloper in online verkoopstrategieën en heeft daarnaast drie mooie winkels voor uiteenlopende doelgroepen. Er werken veel oud-studenten bij het bedrijf. Ace Jewelers geeft daarnaast gastcolleges over online marketing aan onze studenten.
  • Bron Jewelry is een succesvol Nederlands merk, van een oud-studente van Vakschool Schoonhoven, dat momenteel internationaal zeer goed aan de weg timmert. Het bedrijf is gevestigd in Schoonhoven en is van oudsher een echt familiebedrijf. Bron biedt stageplaatsen aan onze studenten.
  • Schaap-/-Citroen is uitgeroepen tot stagebedrijf van het jaar. Ze bieden stageplaatsen aan onze juweliersstudenten. Ook verzorgen zij rondleidingen aan onze studenten in hun diverse Amsterdamse winkels waaronder de Rolexstore op de P.C. Hoofdstraat. Zo laten ze de aankomend juweliers kennis maken met het hoogsegment.
 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Dit is een eindopleiding. Het is mogelijk om op hbo-niveau verder te studeren in het verlengde van de opleiding, namelijk commerciële economie, small business of retail management.
  • Beroepen

   Als juwelier ben je een veelzijdig ondernemer die vakmanschap en branchekennis goed weet te combineren met een ondernemende. Je bent trendgevoelig en vindt het leuk om met mensen om te gaan. Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor kwaliteit en service en beschikt ook over ruime vakkennis op het gebied van goud, zilver, edelstenen, uurwerken, gadgets en luxury goods. De juwelier is een echte ondernemer en een vakman die alle facetten die het vak kent.

    

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Stel je vraag ...

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25072
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.