vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25527
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Mode

Junior productmanager fashion

Als junior productmanager fashion ben je de spil in de organisatie. Je bent op de hoogte van de laatste trends, je weet exact wat je doelgroep, doet, wil en draagt. Jij krijgt iedereen enthousiast voor jullie collectie.

 • De opleiding

  Tijdens deze nieuwe opleiding leer je alles over de ontwikkeling van een kledingstuk en collectie. Hierbij komt zowel het technische gedeelte aan de orde, als de marketing van het product. Je leert ook hoe je vakinhoudelijk moet communiceren met productiebedrijven in het binnen- en buitenland. Ben jij goed in organiseren, heb je oog voor detail en ben je communicatief sterk? Misschien past deze opleiding dan bij jou.

   

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding Junior productmanager fashion is gericht op modeproductie. Op school en tijdens de stage ontwikkel je zowel creatieve, technische, communicatieve, commerciële als organisatorische vaardigheden.

   Vakken
   Een vak als trendwatching geeft je mode-inzicht. Textiel- en productkennis vergroten je technische vaardigheden. Daarbij leer je vormgeven met vakspecifieke software. Met de vakken marketing, bedrijfseconomie, management, logistiek en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten. Uiteraard krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen en keuzevakken.

   School en stage
   Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische en praktische lessen. In het tweede en derde leerjaar loop je telkens een half schooljaar stage bij een erkend leerbedrijf.

   Interessant
   Naast het diploma Junior productmanager fashion kun je bij deze opleiding ook het Detex-diploma Modeadviseur halen.

   Mbo Junior productmanager fashion
    

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Indicatie kosten leermiddelen

   • Boeken € 350,-
   • Reader € 300,-
   • Aanschaf Computerprogramma’s € 150,-
   • Abonneekosten voor Designer Support & WGSN (nog niet bekend)
   • Laptop (zwaardere variant in verband met de programma’s)
  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Verplichte intake-activiteiten
   • Vragenlijst invullen
   • Deelname aan intakebijeenkomst met informatief en praktisch gedeelte

   De opleiding Junior productmanager fashion is een pittige theoretische opleiding. Daarom is er een kennismakingsgesprek en maak je vooraf een praktijkopdracht om te kijken of de opleiding bij je past.

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma Junior productmanager fashion op zak kun je aan de slag bij een confectiebedrijf, een groothandel in kleding, het hoofdkantoor van een label of een retail-organisatie. Of je begint voor jezelf.

   Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Het beroep junior productmanager fashion
   Je hebt een ondersteunende rol in het proces van ontwikkeling en inkoop van de collectie. Samen met je collega's van de afdeling Inkoop en Styling ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van je productgroep. Je hebt goede technische productkennis en kan hierdoor een adviserende rol spelen richting design en productie.

   Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en pasvorm van de collectie. Je onderhandelt met leveranciers in binnen en buitenland en zorgt ervoor dat jullie collectie op tijd in de winkels ligt.

   Voorbeelden van werkzaamheden die je uitvoert:

   • Je bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en de juiste pasvorm van jouw productgroep in samenwerking met de afdeling Design.
   • Je bereidt de onderhandelingen met leveranciers voor. Je onderhandelt met (potentiële) leveranciers om tot prijsafspraken te komen.
   • Je controleert, meet en becommentarieert samples en stemt dit vervolgens af met leveranciers.
   • Je zet orders en nieuwe styles uit bij leveranciers.
   • Je maakt productfiles ten behoeve van sampling en productie.
   Past dit beroep bij jou?
   Je bent goed in organiseren, je hebt oog voor detail en bent communicatief sterk. Daarnaast ben je flexibel en heb je een positieve en gedreven instelling. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit beroep misschien iets voor jou.

   Bekijk ook het filmpje over het beroep Junior productmanager fashion op de website van Beroepen in beeld.

   Mbo Junior productmanager fashion
  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar niveau 4
   Met dit niveau 4-diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals:

   • Amsterdam Fashion Institute.
   • Stylingacademie Artemis.
   • TMO Fashion Business School.
   • International lifestyle studies (Fontys).
   • Technische commerciële textielkunde.
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

  Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog

   

   

 • FASHION GRADUATION SHOW

  DOOR ONZE MODESTUDENTEN

  Alle studenten van de mode-opleidingen van Zadkine hebben het hele studiejaar hard gewerkt om kleding te ontwerpen en te maken voor de 2019 Fashion Graduation show met het thema 'WE ARE'. Het resultaat was fantastisch. Tegen de achtergrond van stoere filmpjes, speciaal gemaakt voor de show, introduceerden zij vol trots de ene na de andere prachtige outfit. De ongeveer 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek, beloonden hen met hard gejuich, onophoudelijk applaus en hadden af en toe een kippenvel moment.

  Nieuwsgierig naar de show? Bekijk de gave aftermovie: • Social media

  Volg de opleidingen Mode ook op Facebook en Instagram!

bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25527
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.