vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25527
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Mode

Junior productmanager fashion (nieuw)

Als junior productmanager fashion ben je de spil in de organisatie. Je bent op de hoogte van de laatste trends, je weet exact wat je doelgroep, doet, wil en draagt. Jij krijgt iedereen enthousiast voor jullie collectie.

 • De opleiding

  Tijdens deze nieuwe opleiding leer je alles over de ontwikkeling van een kledingstuk en collectie. Hierbij komt zowel het technische gedeelte aan de orde, als de marketing van het product. Je leert ook hoe je vakinhoudelijk moet communiceren met productiebedrijven in het binnen- en buitenland. Ben jij goed in organiseren, heb je oog voor detail en ben je communicatief sterk? Misschien past deze opleiding dan bij jou.

  Mbo Junior productmanager fashion 

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding Junior productmanager fashion is gericht op modeproductie. Op school en tijdens de stage ontwikkel je zowel creatieve, technische, communicatieve, commerciële als organisatorische vaardigheden.

   Vakken
   Een vak als trendwatching geeft je mode-inzicht. Textiel- en productkennis vergroten je technische vaardigheden. Daarbij leer je vormgeven met vakspecifieke software. Met de vakken marketing, bedrijfseconomie, management, logistiek en inkoop werk je aan je commerciële en organisatorische talenten. Uiteraard krijg je ook vakken als Nederlands, Engels, rekenen en keuzevakken.

   School en stage
   Je gaat 5 dagen per week naar school. Hier volg je theoretische en praktische lessen. In het tweede en derde leerjaar loop je telkens een half schooljaar stage bij een erkend leerbedrijf.

   Interessant
   Naast het diploma Junior productmanager fashion kun je bij deze opleiding ook het Detex-diploma Modeadviseur halen.

   Mbo Junior productmanager fashion
    

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Indicatie kosten leermiddelen

   • Boeken € 350,-
   • Reader € 300,-
   • Aanschaf Computerprogramma’s € 150,-
   • Abonneekosten voor Designer Support & WGSN (nog niet bekend)
   • Laptop (zwaardere variant in verband met de programma’s)
  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   De opleiding Junior productmanager fashion is een pittige theoretische opleiding. Daarom is er een kennismakingsgesprek en maak je vooraf een praktijkopdracht om te kijken of de opleiding bij je past.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma Junior productmanager fashion op zak kun je aan de slag bij een confectiebedrijf, een groothandel in kleding, het hoofdkantoor van een label of een retail-organisatie. Of je begint voor jezelf.

   Je kunt ook doorstromen naar een hbo-opleiding.

   Het beroep junior productmanager fashion
   Je hebt een ondersteunende rol in het proces van ontwikkeling en inkoop van de collectie. Samen met je collega's van de afdeling Inkoop en Styling ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van je productgroep. Je hebt goede technische productkennis en kan hierdoor een adviserende rol spelen richting design en productie.

   Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en pasvorm van de collectie. Je onderhandelt met leveranciers in binnen en buitenland en zorgt ervoor dat jullie collectie op tijd in de winkels ligt.

   Voorbeelden van werkzaamheden die je uitvoert:

   • Je bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en de juiste pasvorm van jouw productgroep in samenwerking met de afdeling Design.
   • Je bereidt de onderhandelingen met leveranciers voor. Je onderhandelt met (potentiële) leveranciers om tot prijsafspraken te komen.
   • Je controleert, meet en becommentarieert samples en stemt dit vervolgens af met leveranciers.
   • Je zet orders en nieuwe styles uit bij leveranciers.
   • Je maakt productfiles ten behoeve van sampling en productie.
   Past dit beroep bij jou?
   Je bent goed in organiseren, je hebt oog voor detail en bent communicatief sterk. Daarnaast ben je flexibel en heb je een positieve en gedreven instelling. Herken jij jezelf hierin? Dan is dit beroep misschien iets voor jou.

   Bekijk ook het filmpje over het beroep Junior productmanager fashion op de website van Beroepen in beeld.

   Mbo Junior productmanager fashion
  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar niveau 4
   Met dit niveau 4-diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals:

   • Amsterdam Fashion Institute.
   • Stylingacademie Artemis.
   • TMO Fashion Business School.
   • International lifestyle studies (Fontys).
   • Technische commerciële textielkunde.
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   Het kan heel goed zijn dat je al lang precies weet welke richting je op wilt. Dat is fijn en scheelt zorgen!

   Maar soms valt het niet mee om de juiste keus voor een opleiding te maken, zeker als je nog jong bent. Waar moet je nu op letten? Is alleen maar bedenken of iets 'leuk' het enige wat telt, of moet je ook naar andere zaken kijken zoals kans op werk? En als je straks een baan hebt, passen jouw karakter en je eigenschappen wel bij wat er dan van jou gevraagd wordt? Dat kan lastig zijn om in je eentje te bedenken.

   Voor al deze vragen en veel meer is er de Infoshop. Daar zitten mensen voor je klaar om met je mee te denken en je te helpen een goede keus te maken. Een afspraak maken is wel verstandig, dan weet je zeker dat er genoeg tijd voor je is. De Infoshop is gevestigd in de Bibliotheek in Rotterdam-Centrum.

   meer over de infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Leuk: in de praktijk!

  Lees meer: onze studenten houden hun ervaringen bij op het Zadkine blog.

  Neem ook eens een kijkje op de Facebook-pagina van de opleidingen Mode. 

   

   

 • Graduation Show

  Het 'event of the year' voor onze modestudenten
  Alle studenten van de mode-opleidingen van Zadkine hebben het hele studiejaar hard gewerkt om kleding te ontwerpen en te maken voor de Zadkine Graduation Show 2017. En het resultaat was fantastisch. Tegen de achtergrond van stoere filmpjes, speciaal gemaakt voor de show, introduceerden zij vol trots de ene na de andere prachtige outfit. De ongeveer 350 familieleden, vrienden en bedrijven in het publiek, beloonden hen met hard gejuich en onophoudelijk applaus.

  Nieuwsgierig naar de show? Bekijk de gave aftermovie:

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25527
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.