vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25151
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Juridisch of Secretarieel

International Management Assistant (nieuw)

Ben jij een ondersteuner in hart en nieren en lijkt het je te gek om het management te ondersteunen van een bedrijf met een internationale klantenkring? En ben je op zoek naar een mbo-opleiding, met net wat meer uitdaging? Kies dan de nieuwe tweetalige opleiding International Management Assistant en behaal zowel een Nederlands als een Engels diploma!

 • De opleiding

  Tijdens de opleiding International Management Assistant leer je zakelijk omgaan en werken met internationale klanten en contacten. Een groot gedeelte van de lessen is in het Engels en 50% van de tijd op school wordt in het Engels gecommuniceerd. De kern van de opleiding bestaat uit training in het voorbereiden en geven van professionele presentaties, het organiseren van bedrijfsevents en het communiceren met buitenlandse klanten.

  Mbo International Management Assistant 

  • Meer over deze opleiding

   Als je de tweetalige opleiding International Management Assistant succesvol hebt afgerond, beschik je over een Nederlands en Engels diploma:

   • Het door de Engelse onderwijsorganisatie Edexcel geëxamineerde BTEC Diploma Management Assistant. Hiermee kun je bijvoorbeeld werken of studeren in het Verenigd Koninkrijk en andere Engelssprekende landen. Het diploma is erkend in 120 landen.
   • Het Nederlandse mbo-diploma Managementassistent/directiesecretaresse niveau 4.

   Mbo International Management Assistant

   Tijdens de opleiding leer je prioriteiten stellen en jezelf voortdurend ontwikkelen. Ook leer je met deadlines omgaan en projectmatig werken, iets wat bijvoorbeeld belangrijk is bij het organiseren van kleine en grote bijeenkomsten. Je krijgt ook les in het zakelijk gebruik van social media en vakkundig communiceren.

   Vakken
   Tijdens de opleiding krijg je les in zakelijke communicatie in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Je leert bijvoorbeeld hoe je een professioneel telefoongesprek voert, zakelijke correspondentie behandelt, hoe je een netwerk opbouwt en onderhoudt en hoe je vakkundig handelt vanuit de opdrachtgever (de manager).

   Natuurlijk zijn ook de juiste digitale vaardigheden in dit beroep erg belangrijk, daarom leer je alle ins en outs van het Office-pakket, onder andere Word, PowerPoint en Excel. Daarnaast krijg je ook les in het gebruik van het Adobe-pakket, zoals Photoshop en Premiere Pro. De spil van de opleiding is het leren organiseren van bijeenkomsten en evenementen met een internationaal karakter.

   Tijdens de opleiding worden er per leerjaar verschillende keuzedelen aangeboden. In het 1e leerjaar is dit bijvoorbeeld het verplichte keuzevak Duits of Spaans in de beroepscontext. In het 2e leerjaar kun je kiezen tussen de keuzedelen ondernemerschap, innovatie en e-commerce.

   In het 3e leerjaar is het mogelijk om te kiezen voor:

   • Keuzedeel voorbereiding hbo. Wij werken hiervoor samen met de Associate degree-opleiding Officemanagement van Hogeschool Rotterdam. Met dit keuzedeel word je goed voorbereid op het studeren in het hbo.
   • Keuzedeel internationalisering II, voor de mensen die mogelijk gaan stagelopen in het buitenland.
   • Keuzedeel Engels op B2 niveau, voor de studenten die de ambitie hebben om in het buitenland te gaan studeren. 
   Praktijk in de opleiding

   Ieder vak kent een mix van theorie en praktijkopdrachten. De opleiding werkt met diverse praktijkgerichte projecten en ieder studiejaar is er een praktijkstage in het bedrijfsleven. Vanuit het bedrijfsleven worden er regelmatig vertegenwoordigers uitgenodigd om hun ervaringen en verwachtingen met studenten te delen. Binnen de opleiding wordt er veel gewerkt met assignments en andere praktijkopdrachten gerelateerd aan het bedrijfsleven.

   Stage
   • In het eerste studiejaar is er een kennismakingsstage in het bedrijfsleven van 8 weken.
   • In het tweede studiejaar is er een stage van 12 weken, 4 werkdagen in het bedrijfsleven en één schooldag.
   • In het derde studiejaar is ook een stage van 20 weken, met de mogelijkheid om dit in het buitenland te doen.
  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Indicatie overige kosten
   Leer- en hulpmiddelen: € 450,- per leerjaar. Voor deze opleiding moet je een laptop aanschaffen (verplicht).
  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Omdat je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Intake-activiteiten
   Als onderdeel van de toelating ben je verplicht om deel te nemen aan de meeloopdag. Ook neem je deel aan het studiekeuzegesprek en maak je opdrachten die je voor een bepaalde deadline moet inleveren.

   Aanvullende eisen
   Om toegelaten te worden tot deze opleiding gelden ook de volgende aanvullende eisen:

   • Minimaal een 7 voor Engels (kader en theoretisch)
   • Minimaal een 7 voor economie of wiskunde
   Deze opleiding is een verbijzondering van de opleiding Secretariële beroepen (23069). Als je niet aan deze eisen voldoet kun je de Nederlandstalige opleiding volgen.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.

   download locatiegids

   Prachtig gerenoveerd gebouw in het hartje van Rotterdam

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Je diploma en dan?

   Na afronden van de opleiding kun je gaan werken of een vervolgopleiding gaan doen.

   Het beroep International Management Assistant
   Als International Management Assistant kun je werken in alle bedrijven met een internationale klantenkring. Je werkt als ondersteuner van het management en krijgt veel te maken met buitenlandse relaties van het bedrijf.

   Het beroep managementassistent heeft de afgelopen jaren een enorme verandering ondergaan. Van een functie voornamelijk op kantoor met een vaste werkplek is het beroep veranderd in een Management Assistant die op de werkplek, op afstand en in het internationale bedrijfsleven deadlines bewaakt, meedenkt, projecten coördineert, professionele telefoongesprekken voert en zakelijke bijeenkomsten organiseert.

   Een managementassistent/directiesecretaresse werkt zelfstandig en op organisatieniveau. Dit betekent dat je initiatief toont, plant, coördineert en je eigen werkzaamheden organiseert. Je stelt prioriteiten en geeft leiding. Met het diploma kun je gaan werken als managementassistent, Assistant, Management Assistant, directiesecretaresse, Executive Assistant. Je kunt werkzaam zijn binnen elke organisatie met een directie of manager(s): overheids-, profit- en non-profitorganisaties met een internationale klantenkring.

   Past dit beroep bij jou?

   Je toont initiatief, plant, coördineert en organiseert je eigen werkzaamheden. Je bent goed in Engels en hebt interesse in andere talen. Ook ben je representatief, internationaal georiënteerd en kun je volgens richtlijnen en procedures werken.
   Mbo International Management Assistant
  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo
   Met het niveau 4-diploma kun je doorstromen naar veel hbo-opleidingen, bijvoorbeeld:

   • Ad Officemanagement
   • International Business & Management
   • International Business & Languages
   • Leisure Management
   • Communicatie
   • Personeel & Arbeid
 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. Op dit moment is de laatste Open dag van het schooljaar geweest.

   Maar dat betekent niet dat we je niet kunnen helpen! Heb je nog vragen? Bel of mail het Studiekeuzecentrum of meld je aan voor een meeloopdag en kom ervaren hoe jouw toekomstige opleiding er uitziet.

    

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

bol - niveau 4
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25151
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.