vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25138
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Administratieve dienstverlening

Future Financials (Financieel administratieve beroepen)

Future Financials: werken en les in het bedrijf. Ben jij 18 jaar of ouder? Wil jij je graag bij- of omscholen in de financiële branche? En heb je structuur binnen een opleiding nodig, maar wil je niet 5 dagen per week naar school? Dan is het traject Future Financials misschien iets voor jou.

 • De opleiding

  Zadkine biedt in samenwerking met Pro Management Onderwijs Support de speciale opleiding Future Financials. Je wordt opgeleid tot een goed gekwalificeerde bedrijfsadministrateur, toegespitst op de 21st century skills.

   

  • Meer over deze opleiding

   Speciaal traject Future Financials

   De rol van de huidige boekhouder gaat veranderen. De komende jaren zal financieel administratieve informatie steeds meer worden gedigitaliseerd. Hierdoor heb je veel kennis nodig van geautomatiseerde werkprocessen en rapportages. Met deze opleiding leer je om te gaan met dit soort procedures en krijg je snel inzicht in de administratieve organisatie en interne controle. Je werkt namelijk volledig digitaal. Daarnaast krijg je diverse trainingen en workshops, gericht op de financiële sector, die jou klaarstomen voor het beroep in de toekomst.

    

   Werken met de allernieuwste software

   Bij Pro Management Onderwijs Support (een groeiend bedrijf) werk je met de allernieuwste software en word je met diverse trainingen opgeleid tot specialist. Na het behalen van je mbo-diploma kun je optreden als adviseur naar bedrijven. Hierdoor ben je voor een bedrijf meteen breed inzetbaar.

   Leren en werken

   Met het traject Future Financials word je opgeleid op niveau 4. Er is sprake van een 40-urige leer-/werkweek (20 uur les, 8 uur zelfstudie en 12 uur praktijk). ’s Ochtends werk je bij Pro Management Onderwijs Support, ’s middags krijg je les van Zadkine in het bedrijf of volg je workshops of beroepsgerichte trainingen. Deze zijn gericht op de financiële sector. Hiermee maak je kennis met de virtuele wereld, waarin wordt gewerkt met de nieuwste software.

   Er wordt een actieve studiehouding van je verwacht; je moet een deel van de stof zelfstandig verwerken. Je hebt hiervoor de tijd in zelfstudie-uren. Deze verplichte uren moet je zelf inrichten met keuzedelen of stof waar je extra tijd aan moet besteden. 

   Omdat jouw hele klas dit traject doet, kunnen je klasgenoten en jij elkaar helpen. Uiteraard word je begeleid door een docent en/of mentor.

   Bol-opleiding

   Future Financials is een bol-opleiding. Dit betekent dat je de opleiding overdag volgt en recht hebt op studiefinanciering en een ov-jaarkaart (tot 29 jaar). Meer informatie vind je bij DUO.

   Waarom Future Financials?

   • Je wordt opgeleid tot administrateur.
   • Je werkt ’s ochtends bij Pro Management Onderwijs Support en krijgt ’s middags les van Zadkine op dezelfde locatie.
   • Je leert werken met de allernieuwste software.
   • Je wordt opgeleid tot specialist, waardoor je na je opleiding kunt optreden als adviseur naar bedrijven.
   • Je wordt zodanig opgeleid dat je kunt deelnemen aan externe examens, zoals het Praktijkdiploma Boekhouden. In het bedrijf leer je dit vak daadwerkelijk in de praktijk.
   • Je krijgt intensieve begeleiding van 4 praktijkbegeleiders uit het bedrijf en een studieloopbaanbegeleider van Zadkine.
   • De stageovereenkomst kan bij goed functioneren worden omgezet in een arbeidsovereenkomst. Ook kun je wellicht tijdens je opleiding al bij het bedrijf gaan werken.
   • Bemiddeling bij het zoeken naar een werkbetrekking na voltooiing van de opleiding.

   Sprintopleiding is maatwerk

   De opleiding duurt maximaal 3 jaar, waarbij we zoveel mogelijk maatwerk leveren waar het kan. Kom je van het hbo en heb je al vakken behaald? Dat kan vrijstellingen opleveren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer- en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Aanmelden voor Future Financials

   Dit traject is onderdeel van de opleiding Financieel administratieve beroepen.

   Als jij je hebt aangemeld voor de opleiding, doe je een intaketest en een toets Nederlands en rekenen. Daarna bespreken we tijdens een intakegesprek jouw motivatie en capaciteiten. Op basis daarvan kun je in aanmerking komen voor een plek bij Future Financials. Als dat zo is, neem je vervolgens deel aan de sollicitatieprocedure bij Pro Management. Als je daar bent aangenomen, kun je starten bij Future Financials. 

   Meer weten over Future Financials? Neem contact met ons op.

 • For young professionals

  Met jouw ambitie om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven biedt het Zadkine Business College jou de beste start. Onze opleidingen zijn sterk verbonden met de echte praktijk. Naast het opdoen van een flinke dosis kennis over je vak, kom je tijdens je studie volop in contact met bedrijven. Gecombineerd met de juiste begeleiding en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, stimuleren we je om het maximale uit jezelf te halen. Zo stap jij straks zelfverzekerd als young professional het Nederlandse of internationale bedrijfsleven binnen.

  Lees verder over het Zadkine Business College.

  Zadkine Business College 

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Let op: je meld je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in Rotterdam.

  Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De data voor het nieuwe schooljaar kun je zien op Open dagen 2019-2020.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • $name
 • Contact

  • Heb je een vraag over deze opleiding? Neem contact op met Zadkine. We zijn van dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 17:00 en op vrijdag van 10:00 tot 12:00.telefonisch bereikbaar op 088 945 38 88. We helpen je graag verder!
   (Studiekeuzecentrum - Benthemplein 15)

  Stel je vraag ...

 • Zadkine blog

  Op het Zadkine blog lees je hoe studenten hun opleiding ervaren.

 • Kennismaken met...

  Nadia

  ‘Perfect voor studenten die niet alleen met hun neus in de boeken willen zitten.’

  Mbo Future FinancialsNadia van den Heuvel (22) heeft flink moeten zoeken om een studie te vinden die echt bij haar past. De opleiding Future Financials op niveau 4 bleek uiteindelijk de winnaar. Praktijkgericht, actueel en met aandacht voor meer dan boekhouden alleen.

  Een Open dag bij Zadkine bracht haar op het juiste spoor. Daar hoorde ze over de speciale opleiding Future Financials, die goed gekwalificeerde bedrijfsadministrateurs aflevert. Voor Nadia, een kei in wiskunde, een schot in de roos. Helemaal toen ze hoorde dat de opleiding, gegeven in samenwerking met administratiebedrijf Pro Management Onderwijs Support, enorm praktijkgericht is. “Perfect voor studenten die niet alleen met hun neus in de boeken willen zitten.’

  Ook mooi: omdat Nadia van het hbo kwam, had ze recht op vrijstelling. Ze mocht een jaartje overslaan. “Even was ik bang dat die vrijheid mij, net als op het hbo, opnieuw in de problemen zou brengen. Maar gelukkig krijg je intensieve begeleiding vanuit zowel het stagebedrijf als Zadkine. Met een actieve studiehouding haal je het dus wel.”

  Sterker nog, ruim voor haar eindexamen kreeg ze wegens goed functioneren zelfs al een jaarcontract aangeboden bij Pro Management Onderwijs Support. Haar taken: de salarisadministratie op orde houden van verschillende bij het bedrijf aangesloten basisscholen.

  “Leuk werk, omdat je naast allerlei cijfermatige taken ook een adviserende rol hebt naar klanten. Eigenlijk precies wat je van een administrateur van de toekomst mag verwachten”, aldus Nadia.
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25138
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.