vragen
bol - niveau 4
 • Start:augustus of februari
 • Crebonummer:23163
 • Duur:3 jaar
Download Brochure
Sport & Bewegen

Sport- en bewegingscoördinator & gezondheid

Bij de sportopleidingen van Zadkine mag je zelf veel sporten, maar bij de opleiding komt ook flink wat leerwerk kijken, onderschat dat niet. Jouw uiteindelijke doel is om later andere mensen te laten bewegen. Je brengt bijvoorbeeld ouderen in beweging, je gaat sporten met kinderen of je probeert gehandicapten te activeren met sportieve activiteiten.

 • De opleiding

  De opleiding coördinator sport, bewegen en gezondheid, iets voor jou?

  Jij bent sportief, maatschappelijk betrokken, én je vindt les geven een uitdaging. Ja, dan is de opleiding Coördinator buurt, onderwijs en sport (BOS) echt iets voor jou. Wil je meer weten over deze opleiding, het beroep en de kans op werk, lees dan snel verder.

  • Meer over opleidingen

   Leren, coachen en trainen

   Bij onze opleidingen word er van je verwacht dat je het beste uit jezelf haalt. Je zult moeten presteren om elke keer een stap verder te komen. Zo'n stap noemen we een prestatie. Wanneer je de laatste prestatie hebt behaald ben je klaar voor het echte examen.

   Een leerjaar is opgebouwd in prestaties, die 4-6 weken duren. Het 1e leerjaar is opgebouwd uit 7 prestaties waarin alle vakken een aandeel hebben. Aan het einde van de prestatie lever je de eindproducten in en/of maak je een toets. Om een prestatie te behalen moet je een voldoende halen voor jouw beroepshouding en de voorwaardelijke onderdelen. Om aan je examen te mogen beginnen moeten alle prestaties binnen een kerntaak met een voldoende zijn afgesloten.

   Tijdens de opleiding leer je om verschillende sporten te beoefenen, zodat je later deze sporten kan begeleiden. Je leert ook hoe je wedstrijden, toernooien en evenementen kan organiseren.

   Je gaat later werken met mensen. Respect en sociale vaardigheden zijn daarbij belangrijke uitgangspunten, maar je moet ook het één en ander afweten van spieren en gewrichten, zodat je blessures kunt voorkomen.  En om zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren leer je natuurlijk allerlei spellen, activiteiten en vormen van sport.

   Persoonskenmerken

   Als coördinator Sport, Bewegen en Gezondheid heb je een sterke persoonlijkheid, ben je ambitieus en heb je mensenkennis. Je weet dat geduld en doorzettingsvermogen vereist zijn bij de begeleiding van mensen bij sport en bewegen. Dat is belangrijk omdat je later tijdens je werk te maken krijgt met mensen die een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperkingen hebben.

   Keuzedelen

   Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en loopbaan & burgerschap. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken, heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Zo kun je een deel van je opleiding zelf in vullen.

   In het eerste leerjaar wordt het keuzedeel Gezonde Leefstijl aangeboden.  De keuzedelen voor de jaren daarna moeten nog vastgesteld worden.

   Als je keuzedelen met succes hebt afgerond, dan ontvang je een bondsdiploma.

   Met je diploma in de hand kun je aan je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt.
   Omdat veel docenten uit de praktijk komen weten wij wat het is om later goed je werk te doen. Wij leren je niet alleen hoe je anderen kunt motiveren en hoe je voor een groep moet staan, maar ook hoe je met de juiste mentaliteit je werk kunt doen. Sportiviteit staat bij ons hoog in het vaandel, maar ook dat je doet wat je zegt en dat je er echt voor gaat.

   Ons doel is jou te helpen je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. Dat doen we aan de hand van onze waarden: attent, uitdagend, waardevol, optimistisch en vindingrijk.

   Meeloopdag
   Bij de opleidingen Sport- en bewegen kun je een dag meelopen op:
   - 16 november 2017
   - 20 december 2017
   - 8 december 2017
   - 22 maart 2018
   - 26 april 2018
   - 31 mei 2018.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan door een mail te sturen naar sbmeeloopdag@zadkine.nl of via de speciale button meeloopdagen.
    

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Als je gaat studeren bij Zadkine kun je je opleiding op twee manieren volgen: via een beroepsopleidende leerweg (bol) of een beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Bij beide leerwegen ontvang je hetzelfde diploma. Ook is er geen verschil in niveau tussen de leerwegen.

   BOL
   BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meerdere periodes stage. De meeste opleidingen bij Zadkine kun je volgen via de BOL-leerweg en het merendeel van de studenten kiest voor deze variant.

   BBL
   BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Je kunt deze leerweg volgen als je een baan hebt. Je gaat naast je baan één dag per week naar school. Op deze manier kun je werken en leren combineren. Een aantal BBL-opleidingen kan ’s avonds worden gevolgd.

  • Leer en stagebedrijven

   Je leert voor een beroep in de sector van Sport en Bewegen. Daarom werkt Zadkine nauw samen met externe partners zodat jij tijdens de opleiding een geschikte stageplaats hebt. Wij werken ook samen met verschillende organisaties bij het realiseren van projecten en evenementen, denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van de marathon van Rotterdam en onze samenwerking met Sparta. 

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Opleidingskosten

   Je betaalt lesgeld als je op 1 augustus van een studiejaar 18 jaar of ouder bent. De hoogte van het lesgeld wordt ieder jaar vastgesteld. Voor schooljaar 2016/2017 is de hoogte van het lesgeld € 1137,00.
   Daarnaast betaal je aan de opleiding een bedrag aan boekengeld en leermiddelen. De hoogte van dit bedrag is voor iedere opleiding verschillend.

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Opleidingseisen

   Om toegelaten te worden tot de opleiding Coördinator sport, bewegen en gezondheid heb je één van de volgende diploma's nodig:

   • mavo-diploma
   • vmbo-gl/tl-diploma
   • overgangsbewijs naar havo-4
   • Sport- en bewegingsleider niveau 3 versneld traject

   Aanvullende wettelijke eisen

   • Je toont aan te beschikken over de benodigde praktische bedrevenheid in bewegingsactivitei.
   • Je hebt een voldoende op de sporttest.
   • Voor de sporttest wordt een puntensysteem gehanteerd met een cesuur (grens) van 5,5 waar de grondmotorische eigenschappen worden getest.
 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  Prins Alexanderlaan 55
  Prins Alexanderlaan 55, 3067 GB, Rotterdam (51.9507303,4.5508539000000008)
  • Prins Alexanderlaan 55

   Prins Alexanderlaan 55
   3067 GB Rotterdam
   T (088) 945 10 00

   Opleidingen in de richtingen administratie, financieel, secretarieel, juridisch, marketing & communicatie, commercie, detailhandel (retail) en sport & bewegen.

   Download locatiegids 

   Prins Alexanderlaan 55: een grote, mooie locatie direct naast het trein- en metrostation Rotterdam Alexander. Je kunt ons dan ook uitstekend bereiken per openbaar vervoer.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Rotterdam

   Met maar liefst drie wereldrecords staat de Rotterdamse marathon zowel nationaal als internationaal bekend als een toonaangevend loopevenement. Met een supersnel parcours, een uitstekende, innovatieve organisatie, een inspirerend publiek en een unieke sfeer op onder meer de Coolsingel is de Marathon Rotterdam uitgegroeid tot de grootste marathon én het grootste eendaagse sportevenement van Nederland.

  • Rotterdam

   Sparta Rotterdam is een betaald voetbalclub uit Rotterdam. Sparta werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal in Nederland.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  Toekomstige werkplekken

  Een coördinator Sport, mens en gezondheid werkt onder andere in de gehandicaptenzorg, bij een buitensportinstelling of in een zwembad of sportschool.

   

  • Het beroep

   Wat kan ik hiermee worden? (Het beroep)

   De Coördinator sport, bewegen en gezondheid werkt met SB-deelnemers/cliënten aan het voorkomen, terugdringen of tot staan brengen van risico’s die de gezondheid van de SB-deelnemer/cliënt bedreigen. De activiteiten van de Coördinator sport, bewegen en gezondheid zijn erop gericht om SB-deelnemers/cliënten te begeleiden, te ondersteunen en te motiveren bij het wijzigen van zijn leefpatroon.

   Je gaat werken met mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of met mensen met psychiatrische of gedragsproblemen. Je organiseert dan sport- en bewegingsactiviteiten om deze mensen te helpen, zodat ook zij kunnen deelnemen aan activiteiten. Je geeft instructies en stimuleert hen op een leuke manier.

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij de Zadkine Infoshop voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Open dagen

   Elk jaar organiseren we vier open dagen. De eerstvolgende Open dag van Zadkine is op dinsdag 13 maart 2018.

   Een Open dag is dé gelegenheid om eens rond te kijken en de sfeer te voelen. Je krijgt een goed beeld van het beroep als je bij een opleiding langs gaat, meedoet aan de eventuele activiteiten en vragen stelt. Dat kan aan docenten maar ook aan onze eigen leerlingen. 

   Het is belangrijk dat je een goede keus maakt, want de vakrichting moet een beetje bij je passen. Stel jezelf de vraag: zou ik dit werk (een tijdje) willen doen? Wat zijn de doorgroeimogelijkheden? Als mijn vooropleiding niet voldoende is voor deze opleiding, wat moet ik doen om te zorgen dat ik wel met deze opleiding kan beginnen?

   Daarom organiseren wij Open dagen en helpen we je graag om samen met jou te kijken wat bij je past. Als je doorklikt op de button hieronder vind je een button waarmee je je kunt inschrijven. Dan weten we dat je komt en krijg je extra informatie.

   meer over de open dag

    

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

 • Extra item

  Jennifer Kort had al een hele carrière achter de rug toen ze besloot terug naar school te gaan voor de opleiding Sport- en bewegingscoördinator. Heel moeilijk was dat niet. “Wanneer je je passie hebt gevonden, investeer je graag in jezelf.”

  “Een paar jaar geleden ben ik vanuit Bonaire terugverhuisd naar Nederland. Het was tijd: de baan die ik daar had, beviel niet meer. Althans, ik had een nieuwe uitdaging gevonden. Ik werkte er als bewaker in de gevangenis en was commandant van een soort interne ME die uitrukte wanneer er opstootjes uitbraken.

  Fysiek best zwaar werk, waarvoor je een topconditie nodig hebt. Dus begon ik flink te trainen. Toen bleek dat ik sporten zó leuk vind dat ik liever daar mijn beroep van maak.”

  De mbo-opleiding Sport- en bewegingscoördinator sluit naadloos op mijn wensen aan. “Behalve dat je er alles leert over bijvoorbeeld het menselijk lichaam, en hoe alles werkt, krijg je ook les in het organiseren van allerlei evenementen en projecten. Super interessant.

  Dat ik deze opleiding combineer met de opvoeding van mijn zoontje is soms best zwaar. Maar het is een noodzakelijke investering om mijn droom te volgen.” Die droom is uiteindelijk het opzetten van mijn eigen sportschool. “Zodat ik straks ook anderen kan besmetten met mijn sportkoorts. Het zal nog aardig wat vergen om die droom waar te maken. Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn studie bij Zadkine daarvoor een goede start is.”

bol - niveau 4
 • Start:augustus of februari
 • Crebonummer:23163
 • Duur:3 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.