vragen
bol - niveau 2
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Download Brochure
Particuliere of publieke sector

Beveiliger oriëntatiejaar Politie

Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.

 • De opleiding

  De Zadkine Veiligheidsacademie biedt de beroepsopleiding Beveiliger 2 aan met een oriëntatiejaar Politie. Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen de beveiliging. Ook kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

  Een goede beveiliger beschikt over een flinke dosis deskundigheid, sociale vaardigheden, flexibiliteit en stabiliteit. Als beveiliger sta je stevig in je schoenen om je werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit te voeren. Gedurende het schooljaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine.

  • Meer over deze opleiding

   De vakken die je krijgt, staan allemaal in het teken van het behalen van je beveiligingsdiploma en het verbeteren van je kansen bij een politiesollicitatie. Tijdens de opleiding ga je op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerpunten centraal staat. Later in het jaar volgt een projectweek met dezelfde doelstelling.

   Enkele vakken die je krijgt zijn maatschappelijke oriëntatie, loopbaan en burgerschap (lb), Medic First Aid (MFA), fysieke vaardigheden (sport), onderlinge instructie, communicatieve vaardigheden, Nederlands, Engels en rekenen

   Praktijkonderdelen die onderdeel uitmaken van  je uiteindelijke diplomering zijn: waarneming, portfolio en proeve van bekwaamheid

   De te behalen officiële kerntaken in de opleiding zijn: theorie beveiliging en theorie werken binnen wettelijke kaders

  • Keuzedelen

   Tijdens de opleiding specialiseer je jezelf door het kiezen voor één of twee keuzedelen: Arbo, Digitale basisvaardigheden en Internationaal bewustzijn & diversiteit.
  • Beroepen

   • Beveiliger
  • Het verschil tussen bol en bbl

   Bij veel opleidingen heb je de keuze tussen twee leerwegen, bol of bbl. Wil je vooral op school lessen volgen en praktijkervaring opdoen via stages, dan kies je voor de beroepsopleidende leerweg (bol). Wil je juist veel praktijkervaring opdoen in een bedrijf en maar één of twee dagen per week naar school, dan is de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) je op het lijf geschreven. Bij Zadkine haal je het beste uit jezelf!

  • Leer- en stagebedrijven

   Tijdens de opleiding leer je veel vanuit praktijksituaties. Je gaat vier dagen per week naar school en loopt één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine of een ander leerbedrijf. Je neemt ook deel aan een beroepsoriëntatie bij politie-eenheid Rotterdam.

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 april aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Vooropleidingseis: vmbo basis.

   Aanvullende eisen

   • Voldoen aan specifieke plaatsingscriteria Politie (o.a. screening door de afdeling Bijzondere Wetten van de Politie)
   • Sporttest
   • AMN test
   • overhandigen VOG

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (010) 303 32 30

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg.

   DOWNLOAD LOCATIEGIDS

   In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Onze studenten Beveiliger 2 met een oriëntatiejaar of Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen stage bij handhaving. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trajecten voor scholing van medewerkers van Handhaving. Handhaving is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Je kunt doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie. Als je na het behalen van je diploma een positief advies van het opleidingsteam verwerft, heb je recht op een plaats in de selectieprocedure van de Politie (voor toelating tot deze selectieprocedure moet je wel minimaal zeventien jaar en zes maanden zijn en geen strafblad hebben). De Politie stelt nog andere aanvullende voorwaarden, waarvan we je tijdens de voorlichting op de hoogte zullen brengen.

  • Beroepen

   Met dit diploma kun je gaan werken binnen de beveiliging. Ook kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

   Als beveiliger zorgt ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid. Het klinkt als een heel spannend beroep. Dat is het soms ook, maar niet altijd. Want juist doordat jij er bent, gebeurt er vaak niet zoveel. Je moet dan toch blijven opletten.

    

 • Voorlichting

  Voor het komende schooljaar 2018/2019 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. Deze bijeenkomsten zullen ook dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.

  De voorlichtingen starten 19.00 uur en nemen +/- 2 uur in beslag. (inloop 18.30 uur)

  Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht om je te kunnen inschrijven!

  Om te kunnen deelnemen aan een van deze bijeenkomsten dien je je aan te melden bij de afdeling Orde en Veiligheid via www.zadkine.nl. Dit doe je via de groene aanmeldknop bij de opleiding. Om je te verzekeren van een opleidingsplaats is het van groot belang dat je je snel aanmeldt voor één van de genoemde bijeenkomsten.

   

  Donderdag 22 november 2018

  Dinsdag 18 december 2018

  Dinsdag 15 januari 2019

  Vrijdag 18 januari 2019: OPEN DAG (geen voorlichting)

  Zaterdag 19 januari 2019: OPEN DAG (geen voorlichting)

  Dinsdag 29 januari 2019

  Dinsdag 19 februari 2019

  Donderdag 7 maart 2019 (onder voorbehoud)

   

  • Open dagen

   Open dag Zadkine 18 en 19 januari 2019Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier. De data van de Open dagen in schooljaar 2018-2019 zijn:

   • Vrijdag 18 januari 2019
    15.00 – 20.00 uur
   • Zaterdag 19 januari 2019
    10.00 – 14.00 uur
   • Dinsdag 12 maart 2019
    15.00 – 20.00 uur

   Lees meer over de Open dagen.

  • Meeloopdagen

   MeeloopdagHeb je een opleiding gevonden zoals deze, die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat?

   Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine bij een richting die je bij je vindt passen en kom kijken bij ons op school.

   Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk van de opleiding en het kan je helpen bij het maken van de juiste keuze!

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Informatieaanvraag Beveiliger bol

bol - niveau 2
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.