vragen
bol - niveau 2
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Download Brochure
Particuliere of publieke sector

Beveiliger oriëntatiejaar KMAR

Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.

Helaas is het niet meer mogelijk je aan te melden voor de opleiding Beveiliger oriëntatiejaar KMAR. We hebben zo'n groot aantal aanmeldingen ontvangen dat we alle beschikbare plaatsen kunnen vullen. Succes met je keuze voor een andere (Veiligheids-) opleiding.

 • De opleiding

  De Zadkine Veiligheidsacademie biedt de beroepsopleiding Beveiliger 2 aan met een oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Na het behalen van je diploma kun je gaan werken binnen de beveiliging. Ook kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij de Marechaussee.

  Een goede beveiliger beschikt over een flinke dosis deskundigheid, sociale vaardigheden, flexibiliteit en stabiliteit. Als beveiliger sta je stevig in je schoenen om je werkzaamheden zo optimaal mogelijk uit te voeren. Gedurende het schooljaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine.

  Beroepenfilm Beveiliger
  • Meer over deze opleiding

   Bij aanmelding voor deze opleiding kies je meteen voor het keuzedeel KMAR. Je gaat vier dagen per week naar school en loopt één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine.

   Ook ga je tijdens de opleiding op werkweek, waarbij het werken aan jouw persoonlijke leerpunten centraal staat. Als je alle kerntaken/onderdelen met een voldoende afsluit, ontvang je aan het einde van het jaar je diploma Beveiliger 2.

   Onderdelen opleiding

   Onderdelen: Loopbaan en burgerschap (lb), Medic First Aid (MFA), fysieke vaardigheden (sport), onderlinge instructie, communicatieve vaardigheden, Nederlands, Engels en rekenen
   Praktijk: waarneming, portfolio en proeve van bekwaamheid
   Kerntaken: theorie beveiliging en theorie werken binnen wettelijke kaders

  • Keuzedelen

   Als je kiest voor deze opleiding dan is Koninklijke Marechaussee al meteen het keuzedeel van deze opleiding. Dat is het deel waarmee je je specialiseert.
  • Beroepen

   • Beveiliger
  • Toelatingseisen

   Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

   • Je hebt je uiterlijk 1 april aangemeld. Mocht je pas na 1 april je keuze maken, dan kan het zijn dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze. Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.
   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Vooropleidingseis: vmbo basis

   Niet iedereen is geschikt voor een opleiding Beveiliging oriënterend op de  Koninklijke Marechaussee. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een opleiding start die bij je past, gaan we met jou aan de slag middels een intakedag.

   Op deze dag toetsen we jouw fysieke vaardigheden door je o.a. een coopertest en bootcamp te laten doen. Daarnaast kijken we ook naar competenties die horen bij het beroepsprofiel. We kijken naar je inzet, of je kunt doorzetten, of je discipline hebt, het gedrag wat je laat zien en hoe gemotiveerd je bent om deze opleiding te volgen. We vinden het ook belangrijk dat je kunt omgaan met druk, dat je kunt samenwerken en hoe je communiceert met anderen. Na het ochtendprogramma volgt er een gesprek waarin je laat zien wie je bent en motiveer je jouw keuze voor de VeVa opleiding. Ook dien je een VOG te overhandigen.

   Alle resultaten samen maken of je een positief of negatief opleidingsadvies krijgt. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

   Ben je niet door de intake heen gekomen dan kom je in aanmerking voor een gesprek bij een loopbaancoach. Deze helpt jou verder bij het zoeken naar een andere geschikte opleiding.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

  • Leer en stagebedrijven

   Je loopt vijf keer één week stage bij de Marechaussee in Apeldoorn en je hebt een oriëntatiedag op Schiphol. Zo krijg je een goed beeld van de beveiligingswerkzaamheden van de Koninklijke Marechaussee.

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (010) 303 32 30

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg.

   DOWNLOAD LOCATIEGIDS

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Onze studenten Beveiliger 2 met een oriëntatiejaar of Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen stage bij handhaving. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trajecten voor scholing van medewerkers van Handhaving. Handhaving is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Met dit diploma kun je gaan werken als handhaver. Ook kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

  • Beroepen

   De Koninklijke Marechaussee is een politiekorps met militaire status. Het is onderdeel van het ministerie van Defensie, maar werkt voor de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken als het gaat om grensbewaking, politietaken op de luchthavens en bijstand aan de Politie. De Marechaussee beveiligt tevens de Koninklijke paleizen en regeringsgebouwen, zoals het Catshuis (ambtswoning van de minister-president) en het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum. Tijdens de opleiding leer je veel vanuit praktijksituaties.

   Als beveiliger zorgt ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid. Het klinkt als een heel spannend beroep. Dat is het soms ook, maar niet altijd. Want juist doordat jij er bent, gebeurt er vaak niet zoveel. Je moet dan toch blijven opletten.

    

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we Open dagen, Meeloopdagen en Voorlichtingsavonden.

  Het aanmelden voor de opleiding Beveiliger oriëntatiejaar KMAR voor het schooljaar 2018-2019 loopt in samenwerking met Defensie. Na het drukken op de groene aanmeldknop kom je uit op www.werkenbijdefensie.nl Hier vragen we je een account aan te maken en aan te melden voor de voorlichting op 7 december (op de Veiligheidsacademie in Hoogvliet, Campusplein 16). Na het bijwonen van deze verplichte voorlichting krijg je een link toegestuurd waarmee jij je definitief kan aanmelden. 

  • Voorlichtingsavonden Koninklijke Marechaussee

   Momenteel staan er geen Voorlichtingsavonden op de planning omdat deze Opleiding helaas vol is.

    

  • Open dagen

   Drie keer per jaar organiseren we Open dagen op onze locaties. Je kunt dan een kijkje nemen in de school om de sfeer te proeven en alles te weten komen over de opleidingen die je er kunt volgen. Studenten en docenten staan klaar om je vragen te beantwoorden. En ben je enthousiast? Dan kun je je direct aanmelden! Lees meer over Open dagen

   Schrijf je in voor de Open dagen

  • Meeloopdagen

   Heb je een opleiding gevonden die je leuk lijkt? Maar ben je benieuwd hoe het er op school aan toe gaat? Geef je op voor een meeloopdag bij Zadkine en kom kijken bij ons op school. Tijdens de meeloopdag ben je voor één dag student bij Zadkine, volg je lessen en maak je kennis met docenten en studenten. Dat geeft een goede indruk! Lees meer over Meeloopdagen

   Schrijf je in voor de meeloopdag

  • Infoshop

   De Zadkine Infoshop is er voor iedereen die vragen heeft over (mbo)opleidingen, studiekeuze en vragen over studeren in het mbo. Bij de Zadkine Infoshop geven wij informatie en advies over alle mbo opleidingen binnen Zadkine en het maken van een passende studiekeuze. In onze manier van werken staat centraal ‘de juiste student op de juiste plaats in het mbo onderwijs’. Een passende en weloverwogen studiekeuze, is de basis voor een succesvolle studieloopbaan. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.

   Lees meer over de Zadkine Infoshop

 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Informatieaanvraag Beveiliger bol

bol - niveau 2
 • Start:augustus
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze cookiepagina.