vragen
bol - mbo niveau 2
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Download Brochure
Particuliere of publieke sector

Beveiliger oriëntatiejaar KMAR

Helaas zijn er op dit moment geen beschikbare plaatsen meer binnen deze veiligheidsopleiding voor schooljaar 2020/2021.

Vanaf september kun je aanmelden voor schooljaar 2021-2022.

We wensen je succes met je verdere studiekeuze! 

 NB: Als je je eerder aangemeld hebt en je hebt een uitnodiging ontvangen voor een voorlichting, dan ben je van harte welkom en is er nog een plek beschikbaar voor je.

Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.

 • De opleiding

  De Zadkine Veiligheidsacademie biedt de beroepsopleiding Beveiliger 2 aan met een oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Je behaalt aan het einde van de opleiding een algemeen beveiligingsdiploma niveau 2, maar met een extra focus op KMar. De vakken en stages die aangeboden worden, staan in het teken van deze richting.

   

  • Meer over deze opleiding

   Bij aanmelding voor deze opleiding kies je direct voor het keuzedeel KMar en ga je vijfmaal op een oriëntatieweek bij de Marechaussee. De Veiligheidsacademie heeft een convenant met de Koninklijke Marechaussee. Het betreft een unieke opleiding die maar op vier ROC’s gegeven wordt. Wanneer je de opleiding met een voldoende afrondt, geeft dit een opkomstgarantie voor de functie Marechaussee Beveiliger. Dit betekent dat je na het behalen van je diploma kan starten bij de Marechaussee in de functie van Marechaussee Beveiliger. Er volgt wel eerst een aanstellingskeuring door de Marechaussee.

   Gedurende het volledige schooljaar ga je vier dagen per week naar school en loop je één dag stage bij de bedrijfsbeveiliging van Zadkine. Tijdens de opleiding ga je ook op werkweek, waarbij het werken aan jouw individuele leerdoelen centraal staat.

   Als je alle examens met een voldoende afrondt, ontvang je aan het einde van je opleiding het diploma Beveiliger 2. Uiteraard kun je na het behalen van je diploma er ook voor kiezen om aan de slag te gaan in de beveiligingsbranche.

  • Keuzedelen

   Als je kiest voor deze opleiding dan is je vaste keuzedeel Oriëntatiejaar Koninklijke Marechaussee. Dat is het deel waarmee je je specialiseert.
  • Beroepen

   • Beveiliger
  • Leer- en stagebedrijven

   Je loopt vijf keer één week stage bij de Marechaussee in Apeldoorn en je hebt een oriëntatiedag op Schiphol. Zo krijg je een goed beeld van de beveiligingswerkzaamheden van de Koninklijke Marechaussee.

   Op www.kansopwerk.nl kun je zien wat de kans op stage is en wat de kans op werk is als je bent afgestudeerd. Op www.stagemarkt.nl kun je gemakkelijk zien of je voor deze opleiding een stage of leerbaan kunt vinden.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen. Kijk onderstaand voor de aanvullende vooropleidingseisen van deze opleiding.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.

   Vooropleidingseis: vmbo basis

   Niet iedereen is geschikt voor een opleiding Beveiliging oriënterend op de  Koninklijke Marechaussee. Omdat wij het belangrijk vinden dat je een opleiding start die bij je past, gaan we met jou aan de slag middels een intakedag.

   Op deze dag toetsen we jouw fysieke vaardigheden door je o.a. een coopertest en bootcamp te laten doen. Daarnaast kijken we ook naar competenties die horen bij het beroepsprofiel. We kijken naar je inzet, of je kunt doorzetten, of je discipline hebt, het gedrag wat je laat zien en hoe gemotiveerd je bent om deze opleiding te volgen. We vinden het ook belangrijk dat je kunt omgaan met druk, dat je kunt samenwerken en hoe je communiceert met anderen. Na het ochtendprogramma volgt er een gesprek waarin je laat zien wie je bent en motiveer je jouw keuze voor de VeVa opleiding. Ook dien je een VOG te overhandigen.

   Alle resultaten samen maken of je een positief of negatief opleidingsadvies krijgt. Als je een positief opleidingsadvies krijgt, gebeurt plaatsing op volgorde van aanmelding.

   Ben je niet door de intake heen gekomen dan kom je in aanmerking voor een gesprek bij een loopbaancoach. Deze helpt jou verder bij het zoeken naar een andere geschikte opleiding.

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

  • Opleidingskosten

   Kijk voor een overzicht van de opleidingskosten op www.zadkine.nl/schoolkosten

   Studiefinanciering

   Ben je 18 jaar of ouder, ga je een BOL-opleiding volgen én heb je de Nederlandse nationaliteit (of een verblijfsvergunning type 2, 3 of 4)? Dan heb je recht op studiefinanciering.

   Studiefinanciering voor mbo bestaat uit 4 onderdelen: een basisbeurs, een aanvullende beurs, een lening en een studentenreisproduct. De basisbeurs en het studentenreisproduct zijn er voor iedereen. Een aanvullende beurs en een lening moet je extra aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website: www.duo.nl

 • Locaties

  Bij Zadkine voel je je snel thuis! Wij hebben verschillende locaties in Rotterdam en omstreken. Onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en hebben moderne faciliteiten. Op het kaartje hieronder zie je op welke locatie(s) je voor deze opleiding terecht kunt. Nieuwsgierig? Kom kijken op een van onze Open dagen of geef je op voor een meeloopdag.

  De Zadkine Veiligheidsacademie is onderdeel van Campus Hoogvliet. Wil je meer informatie over de Campus, bezoek dan ook eens de website campushoogvliet.nl.

  Campusplein 16
  Campusplein 16, 3192 CD, Rotterdam Hoogvliet (51.8563819,4.3613067999999986)
  • Campusplein 16

   Campusplein 16
   3192 CD Rotterdam Hoogvliet
   T (088) 945 4800

   Bol- en bbl-opleidingen veiligheid en beveiliging, veiligheidscursussen en trainingen aan particulieren en bedrijven. Komt u met de auto? Navigeert u dan naar de Lengweg. DOWNLOAD LOCATIEGIDS

   In het nieuwe gebouw aan het Campusplein biedt de Zadkine Veiligheidsacademie alle opleidingen Veiligheid en Beveiliging, zowel in bol, bbl als in maatwerktrajecten en cursussen.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

  • Wij werken nauw samen met de Politie waar het gaat om de opleidingen Beveiliger 2 met oriëntatiejaar Politie en Handhaver Toezicht en Veiligheid met keuzedeel Politie. Deze studenten lopen stage bij de Politie. Daarnaast ontwikkelen en verbeteren wij continu het onderwijs samen met de Politie. De Politie is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

  • Onze studenten Beveiliger 2 met een oriëntatiejaar of Handhaver Toezicht en Veiligheid lopen stage bij handhaving. Daarnaast verzorgen wij maatwerk trajecten voor scholing van medewerkers van Handhaving. Handhaving is ook actief betrokken in werving van nieuwe studenten bij onze Open dagen.

 • Na je diploma

  Als je diploma hebt behaald kun je kiezen voor een vervolgopleiding of een baan op de arbeidsmarkt. Een vervolgopleiding heeft als voordeel dat je je kunt verdiepen in je vakgebied en je je kansen op een baan vergroot. Maar ook als je gaat werken kun je blijven leren. Want vrijwel alle werkgevers bieden ontwikkeltrajecten aan met cursussen en trainingen.

  • Vervolgopleiding

   Met dit diploma kun je gaan werken als handhaver. Ook kun je doorstromen naar de interne opleidingen bij de Politie.

  • Beroepen

   De Koninklijke Marechaussee is een politiekorps met militaire status. Het is onderdeel van het ministerie van Defensie, maar werkt voor de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken als het gaat om grensbewaking, politietaken op de luchthavens en bijstand aan de Politie. De Marechaussee beveiligt tevens de Koninklijke paleizen en regeringsgebouwen, zoals het Catshuis (ambtswoning van de minister-president) en het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum. Tijdens de opleiding leer je veel vanuit praktijksituaties.

   Als beveiliger zorgt ervoor dat het op de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je loopt of rijdt bijvoorbeeld rond en je houdt toezicht. Als je iets ziet wat niet klopt, dan kom je meteen in actie. Als er iets ernstigs gebeurt, bijvoorbeeld een ongeluk, een brand of een diefstal, dan weet je precies wat je moet doen. Je reageert snel en goed. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid. Het klinkt als een heel spannend beroep. Dat is het soms ook, maar niet altijd. Want juist doordat jij er bent, gebeurt er vaak niet zoveel. Je moet dan toch blijven opletten.

    

 • Voorlichting

  Voor het komende schooljaar 2020/2021 organiseren wij zoals gebruikelijk een aantal voorlichtingsavonden. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om zowel de toekomstige student als zijn ouders/verzorgers zo goed mogelijk voor te lichten. Deze bijeenkomsten zullen ook dit schooljaar gehouden worden in de aula van de Veiligheidsacademie, Campusplein 16, Hoogvliet.


  Dinsdag 19 november 2019

  Dinsdag 17 december 2019

  Vrijdag 17 januari 2020 (Open dag, géén voorlichting)

  Zaterdag 18 januari 2020 (Open dag, géén voorlichting)

  Dinsdag 21 januari 2020

   

  De voorlichtingen starten 19.00 uur en nemen +/- 2 uur in beslag. (inloop 18.30 uur)

  Het bijwonen van een voorlichtingsbijeenkomst is verplicht om je te kunnen inschrijven!

  Om je te verzekeren van een opleidingsplaats is het van groot belang dat je je snel aanmeldt voor één van de hierboven genoemde bijeenkomsten.

   

   

   

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Informatieaanvraag Beveiliger bol

bol - mbo niveau 2
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:25407
 • Duur:1 jaar
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.