vragen
bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:26010
 • Duur:3 jaar
 • Let op: je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.
Marketing, Communicatie & Events

010 E-com Academy by Zadkine (nieuw!)

E-commerce is een uitdagende branche; de online verkoop van producten en diensten blijft groeien.

Verschillende Rotterdamse bedrijven geven aan dat zij een groeiende behoefte hebben aan een praktische E-commerce professional op mbo-4-niveau. Daarom hebben wij in samenwerking met: Bol.com, Coolblue, Eneco, Essent, Zalando, Helloprint en Sunweb een nieuwe opleiding ontwikkeld. Volledig toegespitst op de actuele E-commerce: de 010 E-com Academy by Zadkine. Ben jij toe aan een uitdaging? Lees dan snel verder over deze nieuwe opleiding!

 • De opleiding

  De ontwikkelingen in de E-commerce branche gaan supersnel. Omdat wij voortdurend samenwerken met bedrijven uit de Rotterdamse E-commerce sector, zorgen wij ervoor dat de nieuwe opleiding actueel blijft. Dit betekent dat de bedrijven zichtbaar betrokken zijn bij het onderwijs. Gastsprekers, bedrijfsbezoeken en praktijkgerichte opdrachten staan in deze opleiding centraal.

  • Meer over deze opleiding

   De opleiding 010 E-com Academy by Zadkine richt zich op E-commerce binnen zowel de retail (detailhandel) als de dienstverlening. Tijdens de opleiding leer je complexe E-commerce casussen aan te pakken. Hierbij vervul je verschillende rollen die kenmerkend zijn voor de E-commerce sector. Zo zul je bijvoorbeeld fungeren als projectleider, online marketeer, community manager of content specialist.

   Uitdagende opdrachten

   In deze opleiding word je voortdurend uitgedaagd om in een team aan actuele E-commerce opdrachten te werken. Omdat de opdrachten gezamenlijk worden vormgegeven met het bedrijfsleven, zijn ze uitdagend en praktijkgericht. Bedrijven zijn ook betrokken bij de introductie, begeleiding en beoordeling van de opdrachten.

   Tijdens het werken aan deze opdrachten ligt de focus op het ontwikkelen van jouw 21ste -eeuwse vaardigheden, zoals: samenwerken, creatief denken, zelfregulatie, communiceren en ondernemen. Je doorloopt daarom tijdens de hele opleiding een personal development-traject.

   Vakken
   De opleiding wordt op dit moment vormgegeven samen met het bedrijfsleven. Daarom zijn de specifieke vakken nog niet bekend. Je krijgt in ieder geval de vakken marketing, financieel management, rekenen, Nederlands en Engels. Deze twee talen krijgen een praktijkgericht karakter, waardoor je kunt uitstromen op een hoger niveau. Dit kan een voordeel zijn als je na deze opleiding een hbo-opleiding wilt volgen.

   Keuzevakken
   Tijdens de opleiding kies je enkele keuzevakken. Denk bijvoorbeeld aan:
   • Ondernemend gedrag
   • MOS-specialist
   • Zeker van je zaak (ZZP-er worden)
   • Duurzaamheid
   • Mobile application development
   • Inspelen op innovaties

   Badges (deelcertificaten) Aanvullend op je diploma kun je enkele badges (deelcertificaten) behalen, bijvoorbeeld Microsoft Office Specialist. Hiermee kun je je onderscheiden ten opzichte van andere professionals en jouw skills zichtbaar maken in je professionele carrière. 

   Stage
   Tijdens de opleiding loop je stage. In jaar 2 is dit een stage van 3 maanden, in jaar 3 is dit een stage van 5 maanden.

  • Het verschil tussen bol en bbl

   Er zijn twee verschillende leerwegen om je diploma te halen: bol en bbl.

   Als je deze opleiding gaat volgen, kies je voor een bol-opleiding. Bol staat voor beroepsopleidende leerweg. Bij een bol-opleiding ligt de nadruk op lessen die je op school volgt. Dat is gemiddeld ongeveer vier dagen les per week en één dag stage, of het kan in de vorm van een blokstage waarin je dus een bepaalde periode lang elke dag stage loopt.

   Bbl betekent beroepsbegeleidende leerweg (bbl) en dan is de nadruk precies andersom: per week drie of vier dagen praktijk, een of twee dag(en) school). Op deze manier kun je werken en leren combineren.

   Van deze opleiding is geen bbl-variant.

  • Leer en stagebedrijven

   Bij het zoeken van een opleiding die bij je past komt nog een belangrijk aspect om de hoek kijken: wat zijn de kansen om een baan te vinden als je straks je diploma op zak hebt?

   Kans op werkEr zijn twee sites waar je goede informatie kunt vinden. In www.kansopwerk.nl zie je onderaan het scherm een balk waar je een beroep kunt intikken en de regio (neem een grotere plaats, bijvoorbeeld Rotterdam). Als resultaat zie je dan de kans op werk en de kans op stage.

   Je kunt ook naar www.stagemarkt.nl gaan om uit te zoeken welke kans je hebt op stage. Op deze website kunt je preciezer zoeken door het crebo van de opleiding in te vullen (in het infoblok bovenaan deze opleiding) en de postcode van de wijk waar je stage zou willen lopen. Bedenk wel dat deze website niet letterlijk elke stageplek kan tonen. 

  • Opleidingskosten

   Lees meer over opleidingskosten

   Bij deze opleiding is het hebben van een eigen laptop met Wifi-aansluiting verplicht. Daarnaast verwachten wij van studenten dat zij in het bezit zijn van representatieve kleding voor binnen- en buitenschoolse evenementen.

  • Toelatingseisen

   Belangrijke informatie over toelating tot deze opleiding:

   • Je beschikt over de juiste vooropleiding. Kijk voor meer informatie bij de algemene vooropleidingseisen.
   • Wanneer je je na 1 mei aanmeldt, is er een kans dat je niet kunt starten bij de opleiding van jouw keuze.
   • Je neemt deel aan de verplichte intake-activiteiten. Direct na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deze intake.
   Intake-activiteiten: E-camp en advies

   Als je je aanmeldt voor deze opleiding, word je uitgenodigd voor een E-camp. Samen met andere studiekiezers en onder begeleiding van docenten en bedrijven, werk je aan een actuele E-commerce praktijkopdracht. Hierbij wordt er gelet op skills als: samenwerken, creatief denken, kritisch denken en presenteren. Omdat motivatie en enthousiasme binnen deze opleiding erg belangrijk zijn, wordt hiernaar gekeken en er vindt een persoonlijk gesprek plaats. Naar aanleiding van jouw deelname aan E-camp krijg je een advies.

   Let op: voor deze opleiding is per jaar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (numerus fixus). De toekenning van de beschikbare plaatsen is op volgorde van aanmelding.

 • Benthemplein 15
  Benthemplein 15, 3032 CC, Rotterdam (51.9283894,4.4766976)
  • Benthemplein 15

   Benthemplein 15
   3032 CC Rotterdam
   T (088) 945 24 80

   De locatie voor opleidingen in de richtingen Horeca, Brood & Banket, Facilitaire dienstverlening, Handel, Events, Financieel, Mode en Uiterlijke verzorging.
   download locatiegids

   Je vindt er opleidingen van Zadkine Beauty & Fashion College, Brood- & Banket College, Business College, Dienstverlening & Facility College, Gezondheid, Welzijn & Sport College, Horeca College en Travel & Leisure Colllege.

 • Samenwerking

  Stages bij bedrijven vormen een belangrijk onderdeel van je opleiding. Je leert in de praktijk de fijne kneepjes van het vak. Zadkine werkt intensief samen met bedrijven in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo weten we wat er speelt op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden belangrijk zijn voor bedrijven.  Samen met deze bedrijven bereiden wij jou zo goed mogelijk voor op de succesvolle toekomst.

 • Na je diploma

  • Je diploma en dan?

   Met het diploma E-commerce manager kun je gaan werken bij bedrijven, zoals Bol.com, Coolblue, Eneco, Essent, Zalando, Helloprint en Sunweb.

   Het beroep

   Met de opleiding 010 E-com Academy by Zadkine word je opgeleid tot E-commerce professional. Na je opleiding ben je in staat als spin-in-het-web te functioneren binnen de operationele kant van de E-commerce keten. Je hebt brede kennis van de E-commerce keten, zowel binnen retail (detailhandel) als dienstverlening. Je kent je rol binnen de keten, waarin jij je kunt ontwikkelen als allrounder of specialist.

   Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als: community manager, webcare manager, online marketeer, content manager, webshopbeheerder of zelfstandige in de E-commerce branche.

   Past dit beroep bij jou?

   De E-commerce branche is voortdurend in beweging. Je bent een wereldburger in wording, gek op innovatie en ziet de digitale ontwikkelingen als kans. Jij ben enorm gemotiveerd, je kunt zelfstandig werken, maar bent ook ondernemend. Ook ben je reflectief, creatief, assertief en flexibel. Verder ben je communicatief vaardig.

  • Vervolgopleiding

   Doorstromen naar het hbo

   Je kunt ervoor kiezen om door te stromen naar een hbo-opleiding, zoals:
   • E-commerce
   • Marketing en Sales
   • Creative Marketing & Sales
   • Marketing
   • Social Business

   Ook kun je een Associate degree (Ad) behalen op de Rotterdam Academy (2-jarige opleiding op hbo-niveau), bijvoorbeeld:

   • Crossmediale communicatie
   • ICT internet of things
   • Ondernemen

   Zie voor meer informatie www.rotterdamacademy.nl

 • Voorlichting

  Goede voorlichting over onze opleidingen vinden wij belangrijk. Zo krijg je een helder beeld welke opleiding bij jou past en wat je ermee kunt worden. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze organiseren we open dagen en meeloopdagen. Daarnaast kun je terecht bij het Zadkine Studiekeuzecentrum voor een beroepskeuzetekst of een gesprek over studiekeuze.

  • Meeloopdagen

   Vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er deze periode geen meeloopdagen op locatie. Daarom organiseren we de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

   Aanmelden voor een meeloopdag kan nog steeds: Nadat duidelijk is wanneer de scholen weer open mogen, nemen we contact met je op en zullen we een nieuwe datum plannen.

  • Open dagen

   Open dagen 2019-2020Wil je eens kijken hoe het gebouw eruit ziet waar je misschien je opleiding wilt gaan volgen?

   Kom dan volgend schooljaar langs tijdens een van de open dagen. Elk schooljaar zijn er vier.

   De Open dagen van dit schooljaar zijn al voorbij. Heb je die gemist of wil je nog wat meer te weten komen? Geen probleem wij organiseren nu ook de Online Meekijkdagen!

   We kunnen je ook telefonisch helpen bij jouw studievragen. Neem hier contact op.

  • Stay connected - nieuwsbrief van Zadkine

   Vraag de nieuwsbrief aanVul je gegevens in en ontvang nieuws van Zadkine!

   Je ontvangt per e-mail meer informatie over:

   • Belangrijke data, zoals onze Open dagen.
   • Belangrijke informatie.
   • Nieuwe opleidingen.
   • Opleidingen met een goed toekomstperspectief.
   • Handige studietips.
   • En natuurlijk het laatste Zadkine-nieuws.

   vraag de nieuwsbrief aan

  • Studiekeuzecentrum (voorheen Infoshop)

   Heb je hulp nodig bij het kiezen van een studie? Wil je meer informatie over een mbo-opleiding? Of wil je goed voorbereid de Open dagen bezoeken? Maak dan een afspraak bij het Zadkine Studiekeuzecentrum.

   Tijdens een persoonlijk gesprek vertellen wij je meer over onze opleidingen en over studeren bij een van onze colleges. We nemen de tijd om te onderzoeken welke studie goed bij je past. Zo zorgen we er samen voor dat jij de juiste keuze maakt. Uiteraard zijn jouw ouders/verzorgers ook van harte welkom.

 • MELD JE NU AAN & start in september met je opleiding!
  Ik meld mij aan
 • Contact

  Heb je een vraag over deze opleidingen? Neem contact op met Zadkine. We staan je graag te woord!

  Stel je vraag ...

bol - mbo niveau 4
 • Start:augustus 2020
 • Crebonummer:26010
 • Duur:3 jaar
 • Let op: je meldt je aan voor locatie Benthemplein 15, maar je volgt je opleiding op een externe locatie in het centrum van Rotterdam.
Cookies

Voor een volledige werking van de website worden cookies op uw computer gezet. Daarnaast worden cookies geplaatst voor het bijhouden van bezoekersgedrag binnen Google Analytics, de werking van socialmedia-knoppen en reactiemogelijkheden op blogberichten. Wilt u meer informatie over hoe deze website omgaat met uw privacy en welke cookies worden opgeslagen, lees dan onze privacyverklaring.