menu zoeken
Zoeken in de site
Procestechniek en Maintenance Procestechniek & Maintenance

Werken in de procesindustrie betekent vooral veel afwisseling – elke dag is weer anders. Bovendien kun je in de procesindustrie goed verdienen en heb je veel kans op een leuke baan!

Procestechniek klinkt misschien een beetje vaag, maar dat is het niet. Veel dingen die je om je heen ziet, zoals je mp3-speler, een blikje cola of je scooter, zijn producten gemaakt met hulp van de procestechniek. Hierbij worden grondstoffen omgezet naar een bepaald eindproduct. Om tot dat product te komen, moeten verschillende stappen worden doorlopen – de grondstoffen moeten bijvoorbeeld gemengd en bewerkt worden. Al die stappen tezamen zijn een proces en daarom wordt het geheel ‘procestechniek’ genoemd.

Voor een scooter bijvoorbeeld produceert één bedrijf het metaal, een ander bedrijf de lak en weer een ander de banden. Bovendien moeten alle onderdelen in elkaar worden gezet, gespoten, afgesteld etc., tot je uiteindelijk een scooter hebt. Procesoperators leiden deze processen in goede banen en zorgen ervoor dat mens en techniek optimaal kunnen werken. Maintenance-mensen onderhouden de machines die in de procestechniek gebruikt worden. Alles moet in topconditie zijn én blijven, want anders staat de procesindustrie binnen de kortste keren helemaal stil!

Kies voor Procestechniek en maak gebruik van de Carrière Start-Garantie!

www.zadkine.nl